Eğitim-Sen’e polis barikatı

Eğitim-Sen Kocaeli Şubesi üyelerinin İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapmasına polis izin vermedi.

Eğitim-Sen Kocaeli Şubesi’nin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde düzenlediği yürüyüşe katılanların İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapma istemi, polisin barikatına takıldı. Öğretmenler, 2 saat süren arbede sonrasında, açıklamayı, il müdürlüğünün 100 metre yakınındaki bir sokağın başında yapmak zorunda kaldı.

Polis yolu kesti
Eğtim-Sen üyelerinin, diğer sendikalar, bazı siyasi partiler ve demokratik kitle örgütleri üyelerinin desteğiyle gerçekleştirdiği yürüyüş Belediye İş Hanı önünden başladı. AKP aleyhine sloganlarla Rauf Orbay Sokak’tan valiliğe inmek isteyen grubun önünü çevik kuvvet ekipleri kesti. Eğitimciler ile Milli Eğitim'in önüne yürünmesine izin vermeyen emniyet güçleri arasında tartışma yaşandı. Emniyet Müdürü Yardımcısı Ali Şahinli, grubun valilik önüne gitmesine izin vermeyeceklerini, yürüyüş, toplantı ve eylem yerlerinin kanunlarla belirlendiği ve yürüyüşün buna aykırı olduğunu söyledi. Bunun üzerine, Eğitim-Sen Şube Başkanı Veysel Kaplan, demokratik haklarının engellendiğini söyledi.

Üyelere yönelik gözaltılar sürüyor
Tartışmaların ardından öğretmenlerin sokak girişinde başlattığı oturma eylemi 10 dakika sürdü. Ardından sokağın başına gitmek isteyen sendika üyeleri ile emniyet güçleri arasında arbede yaşandı. Barikata yürüyen ancak aşamayan eğitimciler, AKP aleyhinde slogan attı. Burada basın açıklaması yapan Şube Başkanı Veysel Kaplan, şunları söyledi: “İktidar tüm kurumları ele geçirdi. Burada bize bu barikatı kuranların hukuk gibi bir derdi yok. Ayrıca üyelerimize yönelik gözaltılar sürüyor. Eğitimcilerin yıllardır karşı karşıya olduğu sorunlara kalıcı çözümler üretilmesini ve taleplerimizin karşılanmasını bekliyoruz.”

(soL - Kocaeli)