Eğitim-Sen 4+4+4 düzenini durdurmak için yollarda

Geleceğine, çocuklarına, okullarına sahip çıkanlarla birlikte 15 Eylül'de gerçekleştirilecek olan mitinge katılmak üzere Ankara’ya yol alan Eğitim-Sen’lilerin yürüyüşü dört koldan devam ediyor.

Gerici ve piyasacı 4+4+4 sistemine karşı kamusal, bilimsel, laik, demokratik, anadilinde bir eğitim talebiyle, ülkesine, çocuklarına, geleceğine sahip çıkmak için yurdun dört bir yanından Ankara’ya gitmek için 11 Eylül’de yola çıkan Eğitim-Sen’in yürüyüşü bugün de devam ediyor.

AKP Hükümetinin toplumun geniş kesimlerinin tüm itirazlarına rağmen yasalaştırdığı 4+4+4 Kademeli Eğitim Sistemine karşı Eğitim Sen’in çağrısıyla 15 Eylül'de Ankara'da yapılacak mitinge katılım için kuzeybatı yürüyüş kolu Gebze, İzmit, Yalova`da güneybatı yürüyüş kolu Balıkesir ve Bursa`da güneydoğu yürüyüş kolu Malatya`da ve kuzeydoğu yürüyüş kolu da Amasya ve Tokat’ta yürüyor.

Dün Sivas’ta bir araya gelen güneydoğu ve kuzeydoğu yürüyüş kolları burada kent meydanında basın açıklaması yaptı. Sivas'ta toplanan Eğitim-Sen üyeleri adına Eğitim-Sen Merkez Yürütme Kurulu Üyesi ve Genel Örgütlenme Sekreteri Mustafa Ecevit basın açıklamasını okudu. Ecevit yaptığı açıklamada Irkçı, gerici, piyasacı yeni eğitim sistemine karşı olduklarını ve barış, özgürlük ve demokrasi adına tepkilerini 15 Eylül’de Ankara’da düzenlenecek olan mitingle dile getireceklerini ifade etti.

AKP’nin gericileşmenin ve piyasalaşmanın kaynaklarından biri olarak hayata geçirdiği 4+4+4 kademeli eğitim düzenlemesine karşı dört koldan Ankara’ya yürüyen eğitim emekçileri “Geleceğimiz, çocuklarımıza sahip çıkıyoruz” başlığı ile hazırlanan çağrı metninde şunları dile getirdi:

“ Biz eğitim ve bilim emekçileri,
*5 yaşındaki çocuklarımızın zihinsel, fiziksel, sosyal ve psikolojik açıdan hazır olmadıkları ilkokula zorla gönderilmesine,
* Eğitimin her kademesinin paralı hale getirilmesine,
*Okullarımızın dağıtılıp dönüştürülerek öğretmen ve öğrencilerimizin sürgün edilmesine,
*Velilerimizin okul servislerine mahkûm edilmesine,
* Irkçı, gerici, piyasacı eğitime,
* Zorunlu seçmeli din dersleriyle eğitimin her kademesinin imam hatipleştirilmesine,
* Örgün eğitim dışına ve mesleğe erken yönlendirme ile çocuk emeği sömürüsüne,
*Örgün eğitim dışı eğitim uygulaması ile kız çocuklarının eve kapatılmasına,
*Norm fazlalığına, özür grubu atamalarında yaşanan haksızlıklara,
*4+4+4`ün yarattığı tüm sorunlara karşı,
Geleceğine, çocuklarına, okullarına sahip çıkanlarla 15 Eylül`de Ankara`da saat 10.00`da Sıhhiye’de buluşmak için yürüyoruz!”