Eczacılar eyleme hazırlanıyor

Sosyal Güvenlik Kurumuyla 2008 Protokolü görüşmeleri tıkanma noktasına gelen eczacılar eylem yapmaya hazırlanıyor.

soL (HABER MERKEZİ) Eczacılar Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile yapılacak 2008 Protokolünde taleplerinin yer almaması halinde eylem yapmaya hazırlanıyor. Türk Eczacıları Birliği ile Sosyal Güvenlik Kurumu arasında imzalanacak ve halkın yaklaşık yüzde 90'ının serbest eczanelerden ilaç alım koşullarını belirleyen 2008 Protokolü görüşmeleri tıkanma noktasına geldi. Yaşanan anlaşmazlık sonucu eczacıların 1 Temmuz Salı günü kepenk kapatma ya da SGK reçetelerini karşılamama gibi eylemlere hazırlandığı belirtiliyor.
Eczacılar reçetelerde kurum iskontosunun ilaç firmaları yerine kendilerinden kesilmesine karşı çıkıyor ve Protokolde yer alan "mesleği zedeleyici" ağır cezai hükümlerin kaldırılmasını talep ediyor.

İstanbul Eczacı Odası'na üye yaklaşık 400 eczacı da 25 Haziran Çarşamba günü Üsküdar'daki SGK İlaç ve Eczacılık Birimi önünde bir protesto eylemi yaptı. Gösteride konuşan İEO Genel Sekreteri Cenap Sarıalioğlu ülke genelinde 8 bin 500 eczanenin kapanma noktasına geldiğini ifade ederek bundan sonra ödün verecek durumda olmadıklarını söyledi. Sosyal Güvenlik Kurumu'na yaptıkları iskontoların kaldırılmasını, "haksız reçete kesintilerinin" ve reçete kontrollerindeki gecikmelerin son bulmasını talep ettiklerini belirten Sarıalioğlu, "Bizler, finansörlük, mutemetlik, memurluk yapmak değil, çağdaş eczacılık hizmeti vermek istiyoruz" dedi.