Düşük maaş zammına protesto

SES Aksaray Şube’sine bağlı sağlık emekçileri, İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nin bahçesinde maaşlarına yapılan zam oranlarını protesto etmek için bir basın açıklaması yaptılar.

soL (HABER MERKEZİ) Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası'nın açıklamasında, hükümetin yılbaşından bu yana elektriğe % 42 oranında, doğalgaza, suya, ulaşıma ve ekmeğe % 20'den başlayan ve % 130'a varan oranlarda zamlar yaptığı belirtildi. Bu zamlara karşılık emekçilerin maaşlarına yapılan % 4 zammın onlarla alay etmek anlamına geldiği ifade edildi.

SES Aksaray şube yöneticisi Aydın Erol'un okuduğu açıklamada, yönetiminde bulunduğu Dikili Belediyesi'nde halka ucuz ve ücretsiz ulaşım, su, ekmek sağlayan Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven'in yargılanması da kınandı.

Emekçilerin döner sermaye katkı payları ile oyalandığının ve birbirlerine düşürüldüğünün vurgulandığı açıklamada ayrıca 15 Ağustos'ta hükümetle toplugörüşmelerin başlayacağı hatırlatıldı. Bu toplugörüşme döneminde emekçilerin kendilerine yapılacak zammın hükümet tarafından hayali enflasyon hedefleri ile sınırlı tutulmasına izin vermeyeceği dile getirildi.

"Sadaka Değil Toplu sözleşme", "İnsanca Bir Yaşam İstiyoruz", "Toplu sözleşme Hakkımız, Grev Silahımız" sloganlarının atıldığı açıklama, AKP karanlığını protesto etmek üzere hazırlanmış siyah ampullerin çöpe atılması ile sonlandırıldı.