Dokuz Eylül'de Che etkinliği

José Martí Küba Dostluk Derneği İzmir Şubesi tarafından efsanevi devrimci Che Guevara'nın ölümünün 43.yılında DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi'nde ''Devrimden Bugüne Che'' konulu bir söyleşi düzenlendi.

8 Ekim 2010 günü İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Prof. Dr. Rauf Beyru salonunda "Devrimden Günümüze Che" başlıklı bir etkinlik gerçekleştirildi. Etkinlikte konuşan JMKDD İzmir Şube başkanı Seher Ünver Bülbül, Che'nin yurtseverliği, emeryalizme karşı mücadele etmeyi, dayanışmayı, her türlü adaletsizliğe karşı çıkmayı öğrettiğini belirtti. Tüm dünyada olduğu gibi, Türkiye'de de pek çok gencin ondan etkilediğini vurgulayan Bülbül, Che'nin Küba tarihinin bir parçasını oluşturduğunu, Küba'da devrim sürecinde ve devrimden sonra sosyalizmin inşasında askeri ve politik sorumluluklar aldığını, özellikle gençlik arasında ''yeni insan'' ruhunun kurucusu ve gönüllü çalışmayı başlatan kişi olduğunu söyledi. Bülbül, katılımcıları dernek çalışmaları ve Küba dayanışma tugayları hakkında da bilgilendirdi.

Etkinlikte konuşan GSF Film Tasarım Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ertan Yılmaz ise, Che'nin ve Küba devriminin sosyalist insanın oluşumuna yaptıkları kültürel katkıyı anlattı.

Panel öğrencilerin soruları ve katkılarıyla sürdü.

Etkinlik kapsamında Küba Büyük Elçiliği'nin sağladığı "Che" belgeseli gösterimi de yapıldı.

(soL-İzmir)