'Diz çökmeyip direneceğiz!'

İşçi sınıfına ve sendikal harekete yönelik saldırılar olduğunu belirten DİSK Genel Başkanı Çelebi "saldırılara karşı diz çökmeyeceğiz, direneceğiz" dedi.

soL (HABER MERKEZİ) Eski Sosyal-İş Sendikası Genel Başkanı Özcan Keskeç'in ölümünün birinci yılında bir anma töreni düzenlendi. Ankara Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'nda düzenlenen törene katılan DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, sendikal örgütlenme alanında önemli görevlerde bulunanları anmanın, mücadelelerini güçlendirdiğine değindi.

İçinden geçilen sürecin ağıt yakma zamanı olmadığını belirterek, "Sendikal harekete, işçi sınıfına yönelik ciddi saldırılar var ve bunlar artarak devam ediyor. Tuzla olayları, 1 Mayıs, YÖRSAN'daki direniş, Belediye-İş Sendikası'na saldırı, grevlerdeki saldırılar gibi sendika hak ve özgürlüklerin ihlalleri göz önüne alınınca büyük sorunlar var. Bunların işaretleri 1 Mayıs'tan önce de sonra da sayın Başbakan tarafından verildi. Bundan sonra, hükümet, en ufak direnişi sindirmek için elinden geleni yapacak'' dedi.

Türkiye'de suni bir gündem yaratıldığını vurgulayan Çelebi, DİSK Başkanlar Kurulu adına konuştuğunu ifade ederek, görevlerinin isyan etmek değil, mücadele etmek olduğunu belirtti. "Bu süreçte diz çökmeyeceğiz, direneceğiz" diyen Çelebi, Çarşamba günü bir basın toplantısı yapacaklarını söyledi.