DİSK'ten Belediye işçilerine destek

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, İstanbul Büyükşehir Belediyesine grev kararı asmak üzere yürüyen işçilere yönelik polisin müdahalesini kınadı. ''İktidarı boyunca AK P hükümetinin ve polisin işçilere tahammülsüzlüğünün ilk örneğinin bu saldırı olmadığını'' belirten Çelebi, haklarını arayan emekçilere "geşmiş olsun" dedi.

soL (HABER MERKEZİ) DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, Belediye-İş işçilerine yönelik polis müdahalesi sonrasında bir basın açıklaması yaptı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile sürdürdükleri toplusözleşme görüşmelerinde sonuç alamayarak grev kararı asmak için Edirnekapı'da toplanarak Saraçhane'ye yürümek isteyen Belediye-iş üyesi işçilere polisin "cop, tazyikli su ve bibergazı ile müdahale ettiğini" belirten Çelebi, ''Temel hak ve özgürlükleri güvence altına alması gereken hükümet ile yasal ve anayasal özgürlüklerin kullanılmasını sağlamakla mükellef emniyet güçlerinin yasaları çiğneyerek suç işlemeye devam ettiğini ifade etti.

Çelebi açıklamasında ''Sayın Başbakan'ın Tuzla'daki iş cinayetleri, SSGSS yasa tasarısına karşı işçi eylemleri ve son olarak da 2008 1 Mayıs'ında işçi sınıfına yönelik tutumunu, tahammülsüzlüğünü bütün Türkiye biliyor. İktidarını sermayenin, neoliberalizmin çıkarlarının kollanması üzerine kuran hükümete şunu bir kez daha hatırlatmalıyız emek hareketine ve işçi sınıfına tahammülsüzlüklerden, temel hak ve özgürlüklerimizi kullanmamızı engellemekten, iktidar erkinizi sadece emekçilere karşı kullanmaktan, anti demokratik yasaları karşımıza çıkarmaktan ve bunları savunmaktan vazgeçin. Tarihe bir bakın, işçi sınıfını karşısına alan iktidarların bugün siyaset sahnesinde esamelerinin okunmadığından dersler çıkarın. Siyasi iktidarın ve emniyet güçlerinin, temel hak ve özgürlüklerini kullanmak isteyen, haklarını arayan ve ekmek kavgası veren emekçilere yönelik saldırılarını kınıyor, sınıf kardeşlerimize 'geçmiş olsun'" ifadelerini kullandı.