DİSK’ten AKP’ye uyarı!

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK)`e bağlı sendikaların Kocaeli Şubeleri, AKP’nin işçi sınıfı kazanımlarını yok etmek istemesine yaptıkları açıklamayla tepki gösterdi.

DİSK adına Sabri Yalım Parkı’nda yapılan basın açıklamasına Birleşik Metal-İş, Genel-İş, Emekli-Sen ve Dev-Sağlık İş Sendikası’nın yanı sıra TKP, EMEP ve Halkevleri üyeleri de katıldı.

"Boyun eğmeyeceğiz, direneceğiz"
Grup adına basın açıklamasını gerçekleştiren Birleşik Metal-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Hami Baltacı, AKP`ye boyun eğmeyeceklerini ve direneceklerini ifade ederek, “12 Eylül ruhunu yeniden canlandıranlar demokrasi ve emek güçlerine karşı saldırılarının çerçevesini gittikçe genişletiyor. Bugün milyonlarca yoksul, işçi, emekçi, çalışan kesim AKP tarafından cezalandırılmaktadır. Haklarımız elimizden alınıyor. Güvencesiz, kuralsız çalışma biçimleri yaygınlaşıyor. İşsizlik kabus olmaya devam ediyor. İnsan hakları ve sendika ihlalleri artıyor’’ dedi.

Baltacı, DİSK olarak açtıkları imza kampanyasına da değinerek, şunları kaydetti:

"Ucuz istihdamı hedefleyen ulusal istihdam stratejisine, işçiyi köleleştiren özel istihdam bürolarına, kıdem tazminatının gasp edilmesine, sendikal grev yasaklarına, esnek çalıştırmaya, işçilerin iş cinayetlerine kurban edilmesine hayır diyoruz. Birleşik Metal-İş Sendikası olarak işçi aleyhindeki tüm uygulamalara karşı fabrikalarda imza kampanyası başlattık, büyük bir eylem hazırlığı içerisindeyiz.’’

(soL- Kocaeli)