DİSK 'Yasaksız, barajsız sendikalar yasası' için meclise yürüyecek

DİSK, “Toplu iş ilişkileri yasası” adıyla sendikal mücadelenin tasfiye edilmek istenmesine karşı yarın meclise yürüyecek.

DİSK, “Toplu iş ilişkileri yasası” adıyla sendikal mücadelenin tasfiye edilmek istenmesine karşı Ankara’da alanlarda olacağını açıkladı.

TBMM’de görüşülmeye devam edilen Toplu İş İlişkileri Kanunu Yasa Tasarısı’nın, "sınıf ve kitle sendikacılığını, mücadeleci sendikacılığı tasfiye edip, arka yandaş ve güdümlü sendikacılığın palazlandırılmak istediğini" ifade eden DİSK, yarın TBMM’ye yürüyeceğini duyurdu.

"Aylardır toplu sözleşme yetkisi verilmeyerek hakkı gasp edilen sendikaların çirkin bir pazarlığa zorlandıklarını" belirten DİSK, "söz konusu bu çirkin pazarlığın bir parçası olmamak için Ankara’da sokaklarda olacağını" vurguladı.

“Yasaksız, barajsız sendikalar yasası” talep ettiğini ifade eden DİSK, ILO sözleşmelerine ve işçi sınıfı taleplerine aykırı olan bu kanun tasarısını protesto etmek ve taleplerini haykırmak için 9 Ekim 2012 Salı (yarın) DİSK Genel-İş Sendikası şubeleri önünden, tüm emekçileri TBMM’ye yürümeye çağırdı.

(soL- Haber Merkezi)