DİSK ve TMMOB'den açıklama: ‘ABD taşeronluğuna da haksız savaşlara da hayır’

DİSK ve TMMOB emperyalist müdahalenin taşeronluğuna soyunup ülkeyi savaşa sürükleyen AKP’yi kınadı.

AKP’nin faciaya davetiye çıkarmasıyla Akçakale’de 3’ü çocuk, 2’si kadın 5 kişinin yaşamını yitirmesini kınayan Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Türkiye’nin adım adım savaşa sürüklendiğini ifade ederek içeride ve dışarıda savaşa hayır dedi.

DİSK tarafından yapılan açıklamada, “Yoksul halk çocuklarının canı ve kanı üzerinden siyaset yaparak ülkemizi ateşe atan tezkere kararına onay verenleri kınıyoruz” denildi.

Emperyalizmin Ortadoğu’daki saldırgan politikalarının taşeronluğunu üstlenen AKP hükümetinin Türkiye’yi her geçen gün kanlı bir savaşın içine ittiği ifade edilen açıklamada, savaş çığırtkanlığı yapan ve “sınırları açan” AKP hükümetinin saldırgan politikalarının ceremesini daha şimdiden halkın çekmeye başladığı vurgulandı.

“Halkımızı ateşe atan ve büyük acılar yaşatacak olan tezkereyi onaylayan AKP ve MHP vekillerini kınıyoruz”
DİSK yaptığı yazılı açıklamayla Akçakale’deki acıyı “fırsata” çevirmeye çalışan ve Meclis’te kapalı oturum düzenleyerek Suriye’ye asker gönderme yetkisi veren AKP ve MHP’yi kınadı.

Bölgesel güç olma hevesiyle Suriye’yi rüştünü ispat edeceği bir sınav olarak gören AKP hükümetine seslenen DİSK, açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Komşumuz Suriye’ye karşı herhangi bir dış müdahaleyi asla kabul etmiyor, halkımızı ateşe atan ve büyük acılar yaşatacak olan tezkere kararına onay veren AKP ve MHP vekillerini kınıyor, bütün emperyalist güçlerin ve “işbirlikçilerinin” ellerini Suriye’den derhal çekmesini istiyoruz!

ABD emperyalizminin ekonomik ve askeri çıkarları için ne savaşa gönderecek evlatlarımız ne de verilecek canımız var! Ülkemize büyük acılar yaşatacak bir ateşle oynuyorsunuz!.. Yoksul halk çocuklarının canı ve kanı üzerinden siyaset yapmaktan ve taşeronluktan vazgeçin!”

TMMOB: “Emperyalizme karşı halkların birlikte mücadelesini büyütmenin ve barış çığlığını yükseltmenin şimdi tam zamanı”
TMMOB tarafından yapılan yazılı açıklamada ise, AKP’nin Suudi Arabistan, Ürdün ve Katar gibi krallık ve şeyhlikle yönetilen ülkelerle hangi zeminde yan yana gelerek Suriye’ye karşı yürütülen operasyonların merkezinde yer aldığını bu halka anlatması gerektiğine dikkat çekildi.

Emperyalist paylaşım savaşlarının kirli tarihinin bugün de ne yazık ki aynı vahşeti ile devam etmekte olduğuna, ABD emperyalizminin ve taşeronu AKP’nin Ortadoğu’yu kan gölüne çevirme gayretlerine dikkat çekilen açıklamada şunlar dile getirildi:

“Türkiye’yi emperyalist müdahalelerin maşası değil, barışın ve kardeşliğin savunucusu ve mücadelecisi haline getirmek hepimizin görevidir. Bölgede ve dünyada barış, kardeşlik ve özgürce bir arada yaşamı savunmak için, şimdi her zamankinden daha fazla mücadeleye ihtiyaç vardır. Daha güçlü bir barış çağrısını seslendirmek, emperyalizme karşı halkların birlikte mücadelesini büyütebilmek için, her türlü emperyalist ilişkilerin tasfiye edildiği, tam bağımsız ve özgür bir Türkiye çığlığımızı yükseltmenin şimdi tam zamanıdır.”

(soL- Haber Merkezi)