DİSK: 'AKP hükümdarlığına karşı direneceğiz'

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), dün meclise yürümek isteyen işçilere yapılan sert müdahaleye ilişkin bir açıklama yayınladı. Açıklamada, “AKP hükümdarlığına karşı direneceğiz” denildi.

Mecliste görüşmeleri süren “Toplu İş İlişkileri Yasa Tasarısı”na karşı dün yapılan eyleme polisin sert müdahalesinin ardından DİSK’ten bir basın açıklaması geldi.

"Polis maskesi takmış AKP şiddetiyle karşılaştık"
İşçi sınıfının haklarına geniş bir saldırı içeren yasayı protesto için TBMM kapısına yaptıkları yürüyüşte polis maskesi takmış AKP şiddetiyle karşılaştıklarının vurgulandığı açıklamada, Paraya tapan, dini imanı para olan, sendikalar yasasını sendikasızlaştırma yasasına dönüştürenlerin, devlet terörünü işçiden de esirgemediği ifade edildi.

İşçilere barikat kurulduğu ve saatlerce gaz sıkıldığının belirtildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Onlar ne kadar saldırırlarsa saldırsın, yaratmak istedikleri güvencesiz topluma ne kadar mahkum etmeye çalışırlarsa çalışsınlar, susmayacağımızı, yılmayacağımızı ve hükümdarlıklarına karşı sonuna kadar direneceğimizi unutmasınlar.

Gerçek mücadeleci sendikal anlayışı tasfiye etmek ve örgütlülüğünü ortadan kaldırmak için hazırlanan bu yasanın 6,5 milyon işçi için, yani tüm kayıtlı ücretli çalışanların yüzde 58’i için fiili toplusözleşme yasağı anlamına geldiğini 12 Eylül askeri cuntasından miras alınan ve dünyanın hiçbir ülkesinde karşılığı olmayan, işçi-işveren ilişkisine devletin müdahale etmesi anlamına gelen sendikal barajların arkasına sığınmak isteyenler olduğunu üstelik bütün bunları demokrasi maskesi adı altında yaptıklarını sözün hükmü bitene kadar anlatmaya devam edeceğiz.”

(soL - Haber Merkezi)