DİSK 20 Kasım'ı 'Filistin halkıyla dayanışma günü' ilan etti

DİSK, İsrail'in Gazze saldırısını kınayan bir açıklama yaparak, 20 Kasım'ı "Filistin halkıyla dayanışma günü" ilan etti. Bugün Ankara ve istanbul'da İsrail elçilikleri önünde Gazze saldırısını protesto eylemleri gerçekleştirilecek.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Gazze'yi bir kez daha kana bulayan İsrail'i kınayan ve 20 Kasım'ı "Filistin halkıyla dayanışma günü" ilan eden bir açıklama yayınladı. "İsrail'e 'dur' demek, bölgedeki emperyalist saldırganlığa 'hayır' demektir" başlığını taşıyan açıklamada şunlar söylendi:

İsrail’in Gazze saldırısı sonucunda onlarca Filistinli daha katledildi.

Ortadoğu’nun uzun yıllardır kapanmayan yarası Filistin yine kanamaya devam ediyor. Katliamlara doymayan İsrail, Filistin halkının yaşama haklarını ve olanaklarını her geçen gün daha da kısıtlarken, insan hakları ihlallerinde sınır tanımıyor katliamlarını sürdürüyor.

Riyakâr hükümetlere karşı, işgal yalanlarına karşı, ABD’ye ve şımarık çocuğu İsrail’e karşı sesimizi yükseltmek ve Filistin halkıyla dayanışmak için 20 Kasım Salı gününü DİSK “Filistin Halkıyla Dayanışma Günü” ilan etti.

Ankara ve İstanbul'da eylem çağrısı
Yapılan açıklamada bugün Ankara ve İstanbul'da bulunan İsrail elçilikleri önünde birer protesto eylemi gerçekleştirileceği de ifade edildi. Dayanışma Günü eylem ve etkinlikleri kapsamında saat 12.30'da Ankara'da İsrail Büyükelçiliği'ne, İstanbul'da ise yine aynı saatte İsrail Konsolosluğu'na yürüneceği belirtildi.

Açıklamada ayrıca DİSK'in bölge temsilciliklerinin bulunduğu bütün illerde basın açıklamaları gerçekleştirileceği, tüm işyerlerinde DİSK Baş Temsilcisi tarafından, hazırlanan ortak bildirilerin okunacağı ve Filistin halkıyla dayanışma sloganlarının atılacağı kaydedildi.

Ankara'daki eylem için toplanma yeri Gaziosmanpaşa Mahatma Gandi Caddesi, İstanbul'da toplanma yeri 4. Levent metro çıkışı olarak belirlendi.

(soL-Haber Merkezi)