DİSK: '12 Eylül projesi AKP ile devam ediyor'

DİSK, 12 Eylül darbesinin 32’nci yıldönümü öncesinde yaptığı protesto yürüyüşüyle 12 Eylül'ün AKP eliyle sürdüğünü vurguladı.

Dün İstanbul’da bulunan DİSK Genel Merkezi'nden AKP Şişli ilçe binasına yürüyen işçiler “12 Eylül AKP ile sürüyor” pankartı ile “12 Eylül hukukuna son”, “Zafer direnen emekçilerin olacak” sloganları attı.

AKP binası önünde çevik kuvvet polisleri tarafından kurulan barikatın önünde açıklama yapan DİSK Genel Başkanı Erol Ekici, “Bugün bu ülkede hukukun adaletin ne hale geldiğini hayatın her alanında yaşayarak görüyoruz. Bugün onlarca gazetecinin tutuklandığı davanın duruşması görülüyor. AKP başkanının talimatıyla tüm muhaliflerin tutuklandığını yaşayarak görüyoruz” şeklinde konuştu. 12 Eylül yasalarının, kurumlarıyla birlikte hala devam ettiğini belirten Ekici, “12 Eylül faşizminin ve karanlığının üzerinden tam 32 yıl geçti. 12 Eylül bir ABD projesiydi ve bugün bu proje AKP Hükümeti aracılığıyla devam ettirilmektedir. Şimdi de AKP Hükümeti emperyalizmin bölgesel çıkarları için Türkiye halklarını bölgesel çatışmanın, savaşın ve ölümün içine doğru sürüklüyor” dedi.

“Kenan Evren’i göstermelik yargılayan AKP, onun yapmak istediklerini büyük hevesle sürdürüyor”
Ekici, şunları dile getirdi:

“KCK” kapsamında 36’sı tutuklu 44 gazetecinin yargılandığı davayı örnek göstererek, “Bugün bu ülkede hukukun adaletin ne hale geldiğini hayatın her alanında yaşayarak görüyoruz. Bugün onlarca gazetecinin yargılandığı davanın duruşması görülüyor. AKP başkanının talimatıyla tüm muhaliflerin tutuklandığını yaşayarak görüyoruz. 12 Eylül’le birlikte, işçi sınıfı öncülüğünde toplumun geniş kesimlerinde giderek yaygınlaşan hak alma ve arama bilincinin önünün kesilmesinin amaçlanıyor. Bugün AKP Hükümeti aynı zihniyetle sendikal yasakların, barajların, grev yasaklarının ardında durmaya devam ediyor, sendika kapatmayı sürdürüyor. Bunlarla da yetinmiyor grev yasağı getirerek bu uygulamaların da ötesine geçiyor. Bugün zaten yaptığı insanlık dışı faaliyetlerden ve halkına karşı işlediği suçlardan dolayı tarihin mahkûm ettiği faşist cuntacı Kenan Evren’i göstermelik bir biçimde yargılayıp onun ve arkasındaki güçlerin yapmak istediklerini büyük bir hevesle sürdürenler er geç tarih önünde hesap verecektir.”

Güven Elektrik işçileri direnişte
Eyleme yüzlerce DİSK üyesinin yanı sıra hakları için direnişte olan BEDAŞ ve Güven Elektrik işçileri de katıldı. Cankurtaran Holding tarafından hakları gasp edilen Birleşik Metal-İş üyesi Güven Elektrik işçileri daha sonra holding binasının önüne giderek, eyleme burada devam etti. Dün patronla yapılan görüşmelerin sonuç vermemesi üzerine bugün işçiler holding önünde direniş çadırı kurdu.

(soL-Haber Merkezi)