DİSK: 12 Eylül darbe hukuku AKP ile sürüyor!

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), TBMM Dikmen kapısı önünde yaptığı açıklamayla Toplu İş İlişkiler Yasa Tasarısı'nı protesto etti.

Mecliste görüşmeleri süren Toplu İş İlişkileri Yasa Tasarısı DİSK üyeleri tarafından meclis önünde protesto edildi.

Meclis Dikmen kapısı önünde yapılan basın açıklamasında konuşan DİSK Genel Başkanı Erol Ekici, 30’dan az işçi çalıştıran işyerlerinde işçilerin sendikal haklarının gasp edildiğini söyledi.

AKP’nin 12 Eylül ruhunu aynen koruduğunu belirten Ekici, sendikal hakların az sayıda iş kolunda birkaç yüz bin işçi ile sınırlandırılmak istendiğini ifade etti.

İşçi sınıfına yönelik ağır saldırılar içeren yasanın geçmemesi için yaptıkları eylemlerde polis saldırılarına uğradıklarını vurgulayan Ekici şöyle konuştu:

“6 milyon işçi 30 ve altı işçi çalıştıran işyerlerinde çalışıyor. Bunların sendikal güvencesi kaldırıldı. 30 ve üzeri işçi çalıştıran işyerlerinde ise 3 Milyon 295 bin işçi için ise toplusözleşme yapacak sendika kalmıyor. Buna göre 12 milyon kayıtlı işçinin ancak 2 milyon 700 bini sendikal hakların faydalanabilecek. Karşı karşıya bırakıldığımız trajedi budur.

İşçi sınıfının uluslararası sözleşmelerle, tarihsel mücadelesiyle kazandığı hakların gaspedilmesine, sendikaların tasfiyesine yol açan işkolu barajının getirilmesine, sendikaya üye olma özgürlüğünün güvencesini sağlayacak yasa hükümlerinin kaldırılmasına, grev hakkının özünü zedeleyecek ve içini boşaltacak hükümlerin getirilmesine onay veren, destekleyen ve yasalaştıran, demokrasi ve emek düşmanlığı yapanlar tarih karşısında bir gün hesap vereceklerdir."

(soL - Haber Merkezi)