Dikkat et ölme!

Çalışma Bakanı Faruk Çelik Tuzla'da ölümlerin alan darlığından meydana geldiğini savundu, işçilere dikkatli olmalarını salık verdi.

soL(HABER MERKEZİ) Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, işveren örgütleri ve Türkiye Liman, Dok, Gemi Sanayi İşçileri Sendikası'yla Dolmabahçe'de düzenlediği toplantının ardından Başbakanlık tarafından açıklanan "çözüm" paketinde sektörde verimliliği artırma vurgusu öne çıktı, tersanelerdeki alan sıkışıklığının ortadan kaldırılması yönünde çalışmalar yapılacağı kaydedildi.

Başbakanlık açıklamasının ardından Bursa'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Tuzla'daki ölümler konusunda bakanlığının sorumluluğunun olmadığını savundu. Tuzla tersaneleriyle ilgili yanlış yorumların yapıldığını ileri süren bakan, son bir yılda, 13 işçinin yaşamını yitirdiği Tuzla'da bakanlığı döneminde gerekli denetimlerin aksatılmadan yapıldığını savundu. Tersanelerde kapatmaların devam edeceğini kaydeden Çelik "Dün sayın başbakanımız da net bir şekilde bu konuda söylenmesi gereken her şeyi söyledi. Tuzla'daki sorun alan darlığıdır, iş yoğunluğudur. Buranın tahliye edilmesiyle ilgili yapılması gereken çalışmalar yapılacak. Buranın bir ihtisas organize sanayi bölgesi ve ihtisas bölgesi olmasıyla ilgili çalışmalar sürüyor" dedi.

Tersanelerde eğitim seferberliği başlatacaklarını söyleyen Çelik işçilerden daha dikkatli olmalarını istedi. Çelik "Umuyorum işçilerimiz o daracık alanda daha dikkatli ve iş sağlığı ile güvenliği tedbirlerine uyarak çalışmalarını sürdürürler" diye konuştu.

Tersanecilik yola Yalova'dan devam edecek
Başbakanlık tarafından yapılan açıklamada Tuzla'da alan sıkışıklığının giderilmesi için Yalova bölgesi başta olmak üzere diğer sahillerde yeni kurulan tersanelere kapasite kaydırılmasının sağlanacağı belirtildi. Açıklamada Tuzla tersane bölgesiyle entegre olarak çalışabilecek, gemi yan sanayisi için organize sanayi bölgesi kurulması da yer aldı.

Başbakanlıktan basına: Sorumluları göstermeyin
Başbakanlık ayrıca, medyanın Tuzla'da işçi ölümleri konusunda çıkan haberlerde "sorumlu" davranarak patronları ve sektörü işçi ölümlerine neden olarak göstermemesini istedi.