DHL işçileri için uluslararası kampanya

Direnişlerinin 100. gününü dolduran DHL işçileri için uluslararası bir imza kampanyası başlatıldı.

Bugün DHL Türkiye'de işten çıkarılan işçilerin direnişinin 100. günü. DHL yönetimi sendikaya üye oldukları için 20 işçiyi işten çıkarmıştı.

İşten çıkarılan işçiler hem uluslararası hem de ulusal alanda sendikalar tarafından destekleniyor. DHL Almanya'da örgütlü Alman Ver.di sendikası, Ver.di başkan yardımcısı Andrea Kocsis ve Tümtis genel başkanı Kenan Öztürk arasında gerçekleşen toplantı sonrasında işçilere tam destek ve dayanışma sözü verdi. Ver.di, şirketi de DHL Türkiye'deki işçilerin örgütlenme özgürlüğüne saygı göstermeye davet etti.

Direnişin 100. gününde hem TÜMTİS hem de Uluslararası Taşıma İşçileri Federasyonu zafer kazanana kadar mücadeleyi güçlendirmekte kararlı.

TÜMTİS genel başkanı Kenan Öztürk “100. gününde direniş hala kararlı bir şekilde devam etmektedir. Bu direniş sonunda kazanan DHL Türkiye'nin zorbalığı değil kazanan DHL işçileri olacaktır, kazanan uluslararası dayanışma olacaktır. Bugün asla geri adım atmayacağımızı bir kez daha belirtiyorum. Başarıya ulaşana kadar, DHL işçilerin temel hakkı olan sendikaya katılma hakkına saygı gösteren kadar mücadeleye ve dayanışmayı yükseltmeye devam edeceğiz” dedi.

ITF küresel örgütlenme koordinatörü asistanı Alen Clifford ise “Federasyonumuza bağlı sendikaların işten çıkarılan işçilerin geri iadesi ve DHL Türkiye'de toplu sözleşmeli düzen kurulması konusunda verdikleri açık destekten dolayı çok memnunuz.Direnişin 100. gününde TÜMTİS'i yüzde yüz desteklemeye devam ediyoruz” dedi.

LabourStart tarafından başlatılan imza kampanyasına destek vermek için: http://www.labourstartcampaigns.net/show_campaign.cgi?c=1526

Uluslararası kampanya hakkında bilgi almak için: http://www.respectatdhl.org/

(soL - Haber Merkezi)