Dev Sağlık-İş'ten 30 saatlik oturma eylemi: 'Taşeron cumhuriyetine hayır'

Emekçileri iş cinayetlerine, düşük ücrete ve örgütsüzlüğe mahkûm eden taşeron sistemini ve yeni Sendikalar Yasası’nı protesto eden Dev Sağlık-İş üyeleri, Taksim İlkyardım Hastanesi önünde 30 saatlik oturma eylemi gerçekleştirdi.

DİSK'e bağlı Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası (Dev Sağlık-İş), "Emeğimizi, kimliğimiz geleceğimizi taşerona teslim etmedik, sendika hakkımızı da teslim etmiyoruz" diyerek Taksim İlkyardım Hastanesi önünde basın açıklaması yaptı. Dün Taksim İlk Yardım Hastanesi’nin bahçesinde toplanan sağlık emekçileri bu sabaha kadar hastane önünde oturma eylemi yaptı.

Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Yasası’nı protesto eden Dev Sağlık-İş üyesi taşeron işçiler, yasanın sendikal haklarını ortadan kaldırdığını ifade ederek, “Hükümet bir yandan İş Kanunu 2. Maddesinde değişiklik yaparak taşeron çalıştırmayı bütünüyle dizginsiz hale getirmeyi hedefliyor diğer yandan da bu yolla taşeron işçileri sendikasızlaştırmaya çalışıyor” dedi.

"Sağlık hakkımız taşerona teslim etmeyeceğiz", "Taşerona teslim olmayacağız”, "Taşeron cumhuriyetine hayır" yazılı pankart ve dövizler açan işçiler, "Direne direne kazanacağız” sloganlarını attı.

Süreyyapaşa ve Koşuyolu Hastanelerinde direnişte olan işçilerin de katılarak destek verdiği eylemde, hakkında açılan soruşturma nedeniyle intihar eden Doktor Selin Erdem’in de posteri taşındı.

Dev Sağlık-İş Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve DİSK Yönetim Kurulu Üyesi Ali Rıza Küçükosmanoğlu da katıldı. Küçükosmanoğlu yaptığı konuşmada, AKP Hükümeti'nin taşeron çalışmayı yasal hale getirmek istediğini belirterek, "Taşeronlaşmaya karşı mücadele meşrudur. Taşeronlaşmaya karşı her türlü meşru mücadeleyi yürüteceğiz” dedi. Asgari ücret görüşmelerine de değinen Küçükosmanoğlu, Türk-İş ve Hak-İş'e, "Hükümetin oyunlarına ortak olmayın” çağrısı yaptı.

(soL- Haber Merkezi)