Sayfa yolu
Derste ölen öğrenci için Bakanlık tazminata mahkum edildi
soL'a güvenin, algoritmaya müdahale edin. Tek tıkla soL Haber'i Google'da tercih edilen kaynağınız olarak belirleyin.
Yayın Tarihi: 31.07.2014 , 20:38 Güncelleme Tarihi: 08.05.2021 , 04:21
Sakarya Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi elektrik bölümü 11. sınıf öğrencisi Furkan Üzümcü, 2011'de atölye dersinde elektrik kumanda devresini yaparken akıma kapılmış ve hayatını kaybetmişti. Tali kusurlu bulunan öğretmen "taksirle ölüme sebebiyet vermek" suçundan 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılmış ve cezası ertelenmişti.
Öğrencinin ailesi, ölümde ihmal olduğu gerekçesiyle Milli Eğitim Bakanlığı hakkında tazminat istemiyle dava açtı. Bakanlığın reddini istediği davada Sakarya 1. İdare Mahkemesi, oy çokluğuyla kararını verdi. Aileye Bakanlığın toplam 143 bin 675 lira tazminat ödemesi kararlaştırıldı.
Kararda, kusurun görev kusuru olarak tanımlanan bir kusur olduğu, görev kusurunun da idare bakımından bir hizmet kusuru teşkil ettiği belirtildi. Bakanlık'ın mahkemenin kararını Danıştay'a taşıdığı öğrenildi.
soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.