Deri işçileri bayramı direniş çadırında karşılayacak

Kurban Bayramı yaklaşırken Deri İş Sendikası yaptığı açıklamada, Deri işçilerinin bayramı direniş çadırlarında karşılayacağını açıkladı. Buna göre 3 farklı ilde toplam 60 deri işçisi bayramda direniş çadırında olacak.

Deri İş sendikası bayrama kısa bir süre kala yaptığı basın açıklamasında deri işçilerinin Kurban Bayramı’nı direniş çadırlarında geçireceğini açıkladı. Deri İş Sendikası yaptığı açıklamada, Türkiye’de işçi ve emekçilere dayatılan yoksulluk, sefalet ve güvencesiz çalışma şartlarının işçi ve emekçilerin bayrama dilediği gibi hazırlanarak ve coşkulu şekilde girmesine engel olduğu belirtti.

“İşçi sınıfının sınırlı haklarına göz dikildi”
Başta özel sektör olmak üzere mevcut çalışma şartlarının oldukça kötü olduğunun vurgulandığı açıklamada buna rağmen hükümetin halen krizi bahane ederek işçi sınıfının sınırlı haklarından olan kıdem tazminatına göz diktiğini, mevcut asgari ücret dahi insanca bir yaşama yetmiyorken bölgesel asgari ücret gündeme getirdiğini açıkladı.

“Deri işçileri hak ettikleri saygıyı görmüyor”
Emeğiyle geçinenlerin ekmeklerini büyütme ve daha rahat koşullarda, kurallı ve haklarından yararlanarak çalışma isteğinin oldukça doğal ve haklı bir talep olduğunu belirtildiği açıklama şöyle devam etti: “Doğal ve haklı olmayan ise işverenlerin ve yetkili makamların direnen, mücadele eden, haklarını korumakta ısrar eden işçi ve emekçilere saygı göstermemesidir. Deri işçileri işverenlerin sendika karşıtı baskılarına ve ona yardım edenleri, göz yumanları yakından tanımaktadır. Bir gün geçmemiştir ki deri işçileri ülkenin bir köşesinde direniş çadırları kurmamış olsun. Büyük karlar kazanan, dünyanın en kaliteli derilerini üreten ülkemizde bu zenginliği yaratanlar hak ettikleri saygı ve değeri görmemekte, oldukça kötü şartlarda çalışmaya maruz bırakılmaktadır.”

“60 işçi direnişte olacak”
Kurban Bayramını karşılarken Deri-İş Sendikasına üye oldukları için İzmir Savranoğlu Deri’de 42 işçinin, aynı işverene bağlı olan İstanbul Kampana Deri’de 16 işçinin ve Düzce DESA’da 2 işçinin fabrika önünde direnişte olduğunun belirtildiği açıklamada, “Deri işçileri kendileri, aileleri ve çocukları için, iyi bir gelecek için, mutlu ve huzurlu bayramlar geçirmek için, bayramlarda ailelerini ve çocuklarını sevindirebilecek ekonomik ve sosyal imkanlara kavuşmak için bu bayramı direniş çadırlarında geçirecektir” denildi.

(soL - Haber Merkezi)