Darpçı müdüre protesto

Büro Emekçileri Sendikası, Çalışma Bakanlığı Bursa Bölge Müdürü Baha Tekeli'nin kurum çalışanı Mustafa Gök'ü darp etmesini protesto etti.

soL (HABER MERKEZİ) Büro Emekçileri Sendikası (BES) Bursa Şubesi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bursa Bölge Müdürü Baha Tekeli'nin, kurumda şef olarak görev yapan Mustafa Gök'ü darp ettiğini açıkladı.

Bölge Müdürlüğü binası önünde olayı protesto eden sendika üyeleri adına açıklama yapan BES Bursa Şube Başkanı Süleyman Ayyılmaz, müdürlükte görevi olmayan işlerde çalıştırılmak istemeyen BES üyesi Çağlayan Demir'in Kayseri'ye sürgün edilmesinden sonra kurumda şef kadrosunda olan Mustafa Gök'e görevi dışında postacılık yaptırıldığını söyledi. Bu durumu kabullenmeyen Gök'ün ilkin Bölge Çalışma Müdürü Baha Tekeli tarafından tehdit edildiğini anlatan Ayyılmaz, "Daha sonra 22 Temmuz Salı günü Gök, Baha Tekeli tarafından makamına çağrılarak odasında darp edilmiştir" dedi. Ayyılmaz sendika olarak konuyla ilgili hukuki işlemleri başlattıklarını söyledi.

Mustafa Gök ise saldırı sonucunda kaşında açılma ve vücudunun çeşitli yerlerinde darp izleri oluştuğunu belirterek, olayın ardından Bursa Devlet Hastanesine giderek tedavisini yaptırdığını, daha sonra da polise şikayette bulunduğunu anlattı. Olayla ilgili Savcılık tarafından soruşturma başlatıldığını kaydeden Gök "Ben de şahsıma yapılan bu saldırıdan dolayı müdür Baha Tekeli hakkında ayrıca dava açacağım" dedi.