Cumhuryet Üniversitesi'nde göçük: 2 işçi yaşamını yitirdi

Sivas’ta Cumhuryet Üniversitesi Hastanesi bahçesinde altyapı çalışması sırasında göçük meydana geldi. Toprak altında kalan 2 işçi hayatını kaybetti.

DHA'nın haberine göre, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’nin morg tarafında su drenaj boruları döşemesi için başlatılan çalışmada göçük meydana geldi. İşçilerin mesai bitimi saatinde işlerini tamamlayarak çukurdan çıkmak istedikleri sırada meydana gelen göçükte 40 yaşındaki Harun Şimşek ile 44 yaşındaki Cavit Yıldız toprak altında kaldı. Göçük altında kalan işçilerin mesai arkadaşları 5 metrelik çukura inerek küreklerle arkadaşlarını kurtarmaya çalıştı, ancak başarılı olamadı. Olayın ardından İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, İtfaiye, sağlık ve polis ekipleri olay yerine gelerek toprak altında kalan işçileri kurtarmak için çalışma başlattı.

İşçilerin biri 1 diğeri 2.5 saat sonra çıkarılabildi
Ekiplerin yaptıkları çalışmalar sırasında toprak altında kalan işçilerden Harun Şimşek’in cesedi olaydan yaklaşık 1 saat sonra çıkarılabildi. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde öldüğü belirlenen Şimşek’in cesedi hastanenin morguna götürüldü. Ekiplerin çalışma yürüttüğü sırada 10 metre uzunluk ve 5 metre derinliğindeki çukurda aralıklarla ikinci kez yeni çökmeler meydana geldi. Çökmenin kurtarma ekiplerinin çalıştığı kısmın diğer tarafında meydana gelmesi can kayıpları yaşanmasını engelledi. Çökme tehlikesine karşı çevrede birikenler uzaklaştırıldı. Toprak altında kalan işçilerin mesai arkadaşları ve yakınları büyük üzüntü yaşadı.

Ekipler ilk cesedin çıkarılmasının ardından daha derinde olan ikinci cesedi çıkarabilmek için iş makinelerinden yardım aldı. Üstte biriken toprak tabakasının iş makinesi yardımı ile kaldırılmasının ardından Afet ve acil Durum Müdürlüğü ekipleri Cavit Yıldız’ın cesedine ulaştı. Çukurdan çıkarılan ceset, aynı hastanenin morguna götürüldü.