Çubuk sorumlularına dava açıldı

Daha önce Çubuk'taki bir fabrikada gerçekleşen ve 2 kişinin ölümüyle sonuçlanan oluşan olaya ilişkin ''taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olmak" suçlamasıyla dava açıldı.

soL (HABER MERKEZİ) Ankara'nın Çubuk ilçesindeki bir süt ürünleri fabrikasında 2 kişinin ölümüyle sonuçlanan patlamanın ardından fabrika sahibi ve yetkilisi 5 kişi hakkında dava açıldı.

Çubuk'ta bulunan süt ürünleri fabrikasında buhar kazanı 15 Mayıs 2008'de patlamış, patlama sonucunda, işçi Hamza Canlı ile fabrikaya süt getiren Hasan Akkaya hayatını kaybetmişti. Patlamada ayrıca, 6 kişi de yaralanmıştı. Patlamayla ilgili olarak ''taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olmak'' suçundan dava açılırken, hazırlanan iddianamede fabrikanın mülkiyetinin ve işletme hakkının sanıklardan Yüksel Karakurt, Haşim Aslan, Ali Yaşar ve Zeki Karakurt'a ait olduğu, sanık Vahittin Şengül'ün ise sorumlu müdür olarak fabrikada görev yaptığı kaydedildi.

Yapılan soruşturma sonucunda, buhar kazanıyla ilgili tedbirlerin sanıklarca zamanında alınmadığı, kazanın ehliyetsiz kişilerce çalıştırıldığı ve bakımlarının yaptırılmadığı ifade edilirken, patlamanın, emniyet vertillerinin çalışmaması sonucu meydana geldiği belirtildi. İddianamede, sanıkların tam kusurlu oldukları iddia edilirken, sanıkların ''taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olmak'' suçundan cezalandırılmaları talep edildi. Dava, Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.