'Çocuklarımızın geleceğinin karartılmasına izin vermeyeceğiz'

Erenköy’de bulunan Mehmet Akif İlköğretim Okulu'nun imam hatip okuluna dönüştürülmesine karşı harekete geçen veliler ve mahalle sakinleri, “Çocuklarımızın geleceğinin karartılmasına izin vermeyeceğiz” dediler.

İstanbul’un Kadıköy ilçesinde Erenköy semtinde bulunan Mehmet Akif İlköğretim Okulu velileri bugün okullarının imam hatip ortaokuluna dönüştürülmesine karşı Kadıköy’de eylemdeydi. Eyleme okulun bulunduğu 19 Mayıs mahallesi sakinleri de destek verdi.

Sabah saatlerinde Kadıköy’de Altıyol’da buluşan veliler ve mahalle sakinleri boyunca “Okuluna, öğretmenine, geleceğine sahip çık” ve “İmam hatip olmak istemiyoruz” sloganları ile Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne doğru yürüyüşe geçtiler. Bir grup veli, topladıkları 1100 imzayı teslim ederek, Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferşat Ayar'a tepkilerini dile getirdiler.

Burada yapılan basın açıklamasında, “Topladığımız imzalardan da anlaşılacağı üzere bu dönüşüm biz velilerin ve öğrencilerimiz in ihtiyacı olmadığına göre kimin ihtiyacıdır?” denilirken şu ifadelere yer verildi: “70 yıldan bu yana açılan imam hatip okulları yetersiz kaldı da, çocuklarımızı sürgüne gönderip okullarını ellerinden almaktasınız. Doktor, mühendis, öğretmen, sağlık personeli, teknik eleman, sanatçı ihtiyacını da imamlardan mı karşılamayı düşünüyor sunuz? Her kesimden, her inançtan, her kimlik, kültür ve düşünceden yurttaşlardan alınan vergilerle, herkesi belli bir inanç kalıbına sokmaya zorlamak demokratik midir? Bilimsel midir? İnsani midir?”

Açıklamada Mehmet Akif İlköğretim Okulu velileri olarak çocuklarıyla birlikte okullarına sahip çıkmaya devam edeceklerini söyleyen veliler, “Söz konusu olan çocuklarımızın geleceğidir. Çocuklarımızın geleceğinin karartılmasına izin vermeyeceğiz” dediler.

Eylemde Eğitim Sen İstanbul 2 No’lu Şube Başkanı Hamdi Çalık da bir açıklama yaptı. Bir süredir okulun dönüştürülmesine karşı mücade ettiklerini kaydeden Çalık, “Okulun 200 öğrencisi var ve dönüşümden sonra çevre okullara dağıtılacaklar. Bu sürecin takipçisi olacağız, okulumuzun ve öğrencilerimizin arkasındayız” dedi.

“Çözüm örgütlenmek”
Mehmet Akif İlköğretim Okulu velilerinden Hüseyin Yayla da konuya ilişkin olarak bir imza kampanyası düzenlediklerini ve buna devam edeceklerini kaydederken, “Okul çevresinde çalışmalar yürütmeye devam ediyoruz, pankartlar hazırladık. Mahalle sakinleri ve velilerimize ulaşıyoruz. Asıl mesele insanların örgütsüz olması ve yaşananlara tepkisizleşmesi, böyle olunca dönüşümler sessizce gerçekleşiyor. Çözüm ise örgütlenmek” dedi.
(soL-İstanbul)