Çelebi: Sayı ya da örgüt sınırlaması yok

DİSK Başkanı Süleyman Çelebi, Vali Muammer Güler’le yaptıkları toplantıda Taksim’de kutlanacak 1 Mayıs için herhangi bir sayı ya da örgüt sınırlaması getirilmediğini söyledi.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Başkanı Süleyman Çelebi, konfederasyonların İstanbul Valisi Muammer Güler’le yaptıkları toplantının ardından bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada miting için sayı ya da örgüt sınırlaması olmadığını söyleyerek, “Tek sınır var: Herkes hukuk kurallarına uymalı konfederasyonların iradesinin arkasında disiplinle durmalı” dedi.

Çelebi şunları söyledi:

“Bu, önemli başlangıç kabul edilmeli. 32 yıldan sonra Taksim'de 1 Mayıs'ı coşkuyla kutlayacağız. Bu, önemli başlangıç kabul edilmeli. 32 yıldan sonra Taksim'de 1 Mayıs'ı coşkuyla kutlayacağız.

“Bu işi yalnız emniyete, valiliğe hava etmeden, herkesin konfederasyonların iradesinin arkasında disiplinle durmasını istiyoruz. Tek sınır var: Hukuk kurallarına herkes uymalı.

“Bana göre değişen şey şu: Bu yılki 1 Mayıs'ı 12 Eylül hukukunun uygulamalarına son verildiği bir gün olarak ele almalıyız. Artık 12 Eylül ve 1977 1 Mayıs katliamının açığa çıkması gerekiyor. 12 Eylül sürecine giden temel dayanak noktası 1 Mayıs 1977, Çorum, Maraş katliamlarıdır. Onların açığa çıkması açısından da bu 1 Mayıs dönemeç noktası olmalı.

“Bundan önce verdiğimiz mücadeleyi de inkar edecek değiliz. Üzerine bir bardak soğuk su içsydik, 'Böyle bir derdimiz yok' deseydik, herhalde devlet bundan sevinç duyacaktı. Bugün o iradeyi önemli buluyoruz. Başbakan, İçişleri Bakanı, Valilik ve Emniyet Müdürlüğü'nün ortak duyarlılık yaratmış olmaları önemli. Altı konfederasyonun ortak iradesi de önemli.

(soL - Haber Merkezi)