Çeksan'da ölümler aydınlatılacak mı?

Tersane İşçileri Birliği Derneği (TİBDER) yaptığı açıklamada, Çeksan tersanesinde yirmi gün faaliyetlerin durdurulduğunu ifade ederken, Mayıs ayında aynı tersanede yaşanan cinayetin tekrar gündeme getirilmesini istedi.

soL (HABER MERKEZİ) TİBDER açıklama yaparak tersane kapatmalardan öncelikli olarak iş cinayetleri ile ilgili alınması gereken önlemler olduğunu hatırlattı. Açıklamada, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın GİSBİR Başkanı Murat Bayrak'ın tersanesinde 20 gün süreyle faaliyetlerini durdurduğunu belirtirken, işçi İsmail Kırlangıç'ın geçen gün Körfez'deki Marmara Tersanesi'nde iş cinayetine kurban gitmesinin, tersane kapatmalarla engellenemediğine işaret etti.

Kapatılan ve GİSBİR Başkanı Murat Bayrak'a ait olduğu bilinen Çeksan Tersanesi'nin sicilli bir tersane olduğuna dikkat çekilen açıklamada, 5 Mayıs 2007 günü bir ceset bulunduğu hatırlatıldı. Açıklamada, cesedin Dok Gemi-İş Sendikası Tuzla Temsilcisi ve Çeksan Tersanesi'nin elektrik bölümü şefi olan Sadi Üstünbaş'a ait olduğu belirlendiği ifade edilirken, savcılık tarafından da belirlenmiş ölüm nedeni olan Üstünbaş'ın kafatasına dönük darpla hayatını kaybetmesi hakkında kamuoyunun bilgilendirilmesi gerektiği vurgulandı.

Dok Gemi-İş temsilcilerinin ve Çeksan patronunun bu cinayetle ilgili soruşturmanın neresinde olduğu açıklamada sorulurken, ikili tarafından cinayetin karartılmaya çalışıldığı ve Bayrak ailesi başta olmak üzere Gemi-İş Sendikası'nın temsilcilerinin neden tutuklanmadığının açıklanması gerektiğine dikkat çekildi.

Açıklamada, Bakan'ın konuya ilgisiz kalmasına işaret edilerek, hükümetin insan hayatına değer verdiği söyleminin asılsız olduğu belirtildi.