Çekmeköy’de '4+4+4' ve 'Eğitimde Dönüşüm' tartışılacak

Devrimci Eğitim Şurası bileşenleri bugün Çekmeköy’de Prof. Dr. Rıfat Okçabol’un katıldığı bir panel düzenliyor.

Kamuoyunda 4+4+4 yasası olarak bilinen gerici ve piyasacı yasa TBMM’den apar topar geçirildikten sonra da yasaya yönelik tepkiler sürüyor. Devrimci Eğitim Şurası bileşenleri bugün İstanbul Çekmeköy’de yapacakları bir panelde yasanın getirdiklerini ve eğitim alanında yaşanan dönüşümü masaya yatıracak.

Çekmeköy Emekli Öğretmenler Lokali’nde bugün (Çarşamba) gerçekleşecek panele Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi emekli öğretim üyesi ve soL yazarı Prof. Dr. Rıfat Okçabol konuşmacı olarak katılacak. Devrimci Eğitim Şurası bileşenlerinin düzenlediği toplantı saat 20.00’de başlayacak.

15 Nisan’da Kadıköy’de gerçekleşen Devrimci Eğitim Şurası’nda 11 tane önemli karar alınmış ve bunlar kamuoyu ile paylaşılmıştı. Şura’ya katılan eğitim emekçileri, akademisyenler, veliler ve öğrenciler 4+4+4 yasası gibi AKP iktidarının ortaya koyduğu birçok gericilik ve piyasacılık temelli dönüşüme dayanak olarak gösterdiği 18. Milli Eğitim Şurası'nı gayri meşru ilan ederken, yasaya karşı mücadeleye devam çağrısı yapmıştı.

Şura web sitesinde yayınlanan kararların yanında “Halkımıza Çağrı” başlıklı bir metin de kamuoyuna açıklandı.

(soL-Haber Merkezi)