Çankaya Belediyesi önünde işçiler oturma eylemi yaptı

İki aydır maaş alamayan Çankaya Belediyesi’ne bağlı Belde A.Ş. işçileri, Sakarya Meydanı’ndaki belediye binası önünde oturma eylemine yaptı.

Çankaya Belediyesi’ne bağlı taşeron şirket Belde A.Ş. işçileri iki aydır alamadıkları maaşları başta olmak üzere bugüne kadar çözülmeyen sorunları için bu sabah Çankaya Belediyesi’nin Sakarya Meydanı’nda bulunan ana hizmet binası önünde oturma eylemi yaptılar.

Binadan çıkarken işçilerinin sorunlarını ilettiği Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, emek dostu olduğunu ve meseleyle ilgileneceğini söyleyerek işçilerden Kasım ayına kadar sabretmelerini istedi. Tanık’ın kendilerini dinlemeden gitmesine tepki gösteren işçilerin makam aracının önüne geçmeleri üzerine belediyenin özel güvenliği ile işçiler arasında bir süre arbede yaşandı.

İşçilerin tepkisi üzerine Belediye Başkanı Tanık, Belediye Başkan Yardımcıları ve Belde A.Ş Genel Müdürü’nün Mithatpaşa’daki ek hizmet binasında toplantı yaptıkları öğrenildi.

İşçiler kendileriyle iş bıraktıkları 8 Şubat tarihinden itibaren hiçbir yetkilinin görüşmediğini belirtti. Kendileriyle muhatap olacak bir yetkili buluncaya kadar eyleme devam edeceklerini belirten işçiler, Çankaya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ali Tekin’in kendileriyle görüşerek taleplerini dilemesi ve bu talepleri Mithatpaşa’da yapılmakta olan toplantıya giderek ileteceğini söylemesi üzerine eyleme son verdi.

“Taleplerimize yanıt gelmezse çok daha büyük eylemlerle hakkımızı arayacağız”
Yapılan eylem ve işçilerin yaşadıkları sorunlara ilişkin bilgi aldığımız Sosyal İş Ankara Şube Başkanı Murat Bozbeyoğlu şunları söyledi:

“Belde A.Ş. şirketinde uzunca zamandır çalışan Sosyal İş üyesi işçi arkadaşlarımız ciddi sorunlarla karşı karşıya. Bu sorunların başında zamanında ödenmeyen maaşlar, geriye dönük olarak toplu sözleşmeden kazanılmış yaklaşık 2,5-3 yıllık birikmiş haklarımız, bunla ilişkili olarak imzalanan bir protokol ve bu protokole uyulmaması durumu gelmekte. Açıkçası bugün Belde A.Ş. işçisi bir değil onlarca problemle boğuşmakta. Biz de buna tepki olarak bugün temsilci olarak işyerlerindeki arkadaşlarımızla 40-50 kişi geldik, burada bir oturma eylemi bir işgal eylemi yapıyoruz. Bunu bir uyarı eylemi olarak kurguluyoruz. Eğer taleplerimize, çağrılarımıza yanıt gelmezse çok daha büyük eylemlerle hakkımızı arayacağız.”

(soL - Ankara)