Çanakkale’de öğrencilerin saldırıya uğraması kınandı

Çanakkale'de Taraf gazetesi yazarı Roni Margulies’i bir panel sırasında protesto etmek isteyen öğrencilerin, salondakilerin saldırısına uğraması kınandı.

Taraf gazetesi yazarı Roni Margulies’i “insan hakları”, “barış” gibi mesajların verildiği panelde protesto etmek isteyen öğrencilerin, salondaki “fedai” görünümlü birkaç kişinin saldırısına uğraması, Çanakkale Cumhuriyet Meydanı’nda çeşitli siyasi parti ve demokratik kitle örgütleri tarafından gerçekleştirilen bir basın açıklamasıyla kınandı.

Çanakkale’de 11 Aralık’ta İnsan Hakları Derneği (İHD) Çanakkale Şubesinin düzenlediği “Çok Kültürlülük Perspektifinde Barışın Dilini Kurmak” adlı paneldeki konuşmacılardan Taraf gazetesi yazarı Roni Margulies, salonda bulunan Öğrenci Kolektifleri ve Gençlik Muhalefeti üyelerince protesto edilmek istenmiş, ancak protesto girişimi, salondaki birkaç kişinin saldırısıyla engellenmişti. Margulies’e seslenmek isteyen öğrencilere yumruk atılmış, yine de öğrenciler, ellerindeki yumurta ve boyaları sahneye atmayı başarmışlardı. (http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/canakkalede-roni-marguliese-yu...)

Protesto hakkını kullanmak isteyen öğrencilere yönelik bu saldırı, Çanakkale Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen bir basın açıklamasıyla kınandı. Yapılan açıklamada, gerçekleştirilmek istenen protestonun “demokratik ve şiddet unsuru içermeyen, renkli bir eylem” olduğu vurgulanarak bu saldırının oluşmasına zemin hazırladığı savunulan İHD Çanakkale Şubesi yönetimi de derneğin kurumsal yapısına zarar vermemesi için istifaya davet edildi.

Yapılan açıklamada şu sözlere yer verildi: “Öğrencilerin gerçekleştirdikleri protesto eylemi, ne panele yöneliktir, ne de panele katılan diğer panelistlere. Bu protesto eylemi yalnızca, devrimci değerlere küfür eden ve kendi gibi düşünmeyen birçok demokratik kitle örgütünü ve siyasi partileri ‘Ergenekoncu’ diye yaftalayan Taraf Gazetesi yazarı Roni Margulies’e yöneliktir. Bir daha böyle provokasyonların yaşanmaması için imzası bulunan devrimci, demokrat, ilerici kurumlar olarak gerçekleştirilen saldırıyı kınıyoruz.”

Açıklamaya KESK Şubeler Platformu, TKP, EMEP, ÖDP, Halkevleri, PSAKD, SGD, Genç-Sen, DHF destek verdi.

(soL – Çanakkale)