Bu mutabakatı iyi biliyoruz!

Çalışma Bakanı Çelik, kıdem tazminatı düzenlemesinin ancak sosyal tarafların mutabakatıyla gerçekleşeceğini söyledi!

soL (HABER MERKEZİ) Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, kıdem tazminatı hakkının yeni bir düzenlemeye tabi tutulmasının ancak sosyal tarafların mutabakatıyla mümkün olabileceğini söyledi.

Bursa'da Gürsu Atlı Spor Kulübü'nde katıldığı kahvaltının ardından gazetecilere açıklama yapan Bakan Çelik, kıdem tazminatlarının kaldırılmasına yönelik çalışmalarda bulunulduğuna ilişkin haberlerin hatırlatılması üzerine şöyle konuştu:
"Kıdem tazminatı hakkının yeni bir düzenlemeye tabi tutulması ancak ve ancak sosyal tarafların mutabakatıyla olur. Bakanlık olarak, asgari ücretten sendika yasasına, sosyal güvenlikten istihdam paketine ve diğer tüm Bakanlığımızı ilgilendiren konularda, sosyal taraflarla büyük bir uzlaşı sağlamadığımız sürece hiçbir konuda adım atmadık. Kıdem tazminatı, sosyal taraflarla uzlaşılmadan çözülmesi mümkün olmayan bir konu."

Özel sektörde çalışanların kıdem tazminatı haklarının gasp edilmesini düzenlemenin gerekçesi olarak sunan Bakan Çelik, kıdem tazminatlarını ortadan kaldıracak düzenlemenin özel sektördeki işçinin lehine bir durum olacağını savundu.