Borusan işçileri Borusan Kültür Merkezi'ni işgal etti

Nakliyat-İş üyesi oldukları için işten atılmalarına karşı direnişlerini sürdüren Borusan İşçileri, İstiklal Caddesi üzerinde bulunan Borusan Kültür Merkezi'ni işgal etti.

Güncelleme 14:58
Yaklaşık 2.5 saat süren işgal eyleminin ardından Borusan Kültür Merkezi'nin önünde bir basın açıklaması yapan Nakliyat İş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, sendika ve işe iade hakkı için ellerinden gelen mücadeleyi vereceklerini söyledi.

Borusan'ı daha önce uyardıklarını ve her yerin kendileri için eylem alanı olduğunu bildirdiklerini belirten Küçükosmanoğlu, işgal eylemini Borusan yöneticilerinin verdiği söz üzerine sonlandırdıklarını ifade etti.

Borusan Holding yönetiminin işgal eylemi sırasında kendilerine ulaşarak Cuma günü saat 11.00'da sorunu çözmek adına bir toplantı talep ettiğini vurgulayan Küçükosmanoğlu, Cuma günü sorunun çözülmemesi halinde eylemlerini sürdüreceklerini dile getirdi.


Güncelleme 14:22

Borusan işçileri işgal eylemini sonlandırarak, Taksim Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. İşçiler, işe geri dönene kadar mücadelelerini sürdüreceklerini bir kez daha ilan ettiler.

Güncelleme 13:07

İşgal devam ediyor. İşçiler Borusan Kültür Merkezi binasından "Borusan'da işçi kıyımına son - Yaşasın Borusan Lojistik direnişimiz" yazılı pankartlarını sallandırmaya devam ediyorlar.

İki otobüs çevik kuvvet polisi bina önünü çevrelemiş durumda.

Enerji-Sen ve Halkevleri üyeleri işçilere destek için kültür merkezi önünde.


İşlerine geri dönmek için direnişlerine devam eden Borusan işçileri, İstiklal Caddesi üzerindeki Borusan Kültür Merkezi'ni işgal etti. Borusan Lojistik'te çalışan 41 işçi Nakliyat-İş sendikasında örgütlendikleri için işten çıkarılmıştı.

DİSK flamaları ile Borusan Kültür Merkezi'nin camlarına çıkan Nakliyat-İş üyesi işçiler, "Borusan Lojistik'te işçi kıyımına son, Yaşasın Borusan direnişimiz" yazılı bir pankart açtı. İşçiler işlerine geri dönmek istediklerini ifade eden dövizler taşıyor.

"Zafer direnen emekçinin olacak", "İşgal, grev, direniş. Yaşasın Nakliyat-İş" sloganlarını atan işçilere caddeden geçenler de alkışlarla destek veriyor. Cadde üzerinde işçileri slogan ve alkışlarla destekleyen bir kalabalık birikti.

BEDAŞ önünde direnişlerini sürdüren Eneji Sen üyesi enerji işçileri de Borusan işçilerine desteğe geldi.

(soL - İstanbul)