Bilgi Üniversitesi’nde işçi kıyımı devam ediyor

Bilgi Üniversitesi’nde işten çıkarılan işçilere destek olan temizlik işçisi Ali Özcan da sorgusuz sualsiz işten çıkarıldı. Keyfi ve antidemokratik üniversite yönetimine karşı mücadele eden Sosyal-İş sendikası ise işçi kıyımına dur demek için tüm Bilgi Üniversitesi çalışanlarını örgütlü mücadeleye çağırdı.

3 Ekim Çarşamba günü mesaisini tamamladıktan sonra Bilgi Üniversitesi’nde işten çıkarılan işçilere destek için düzenlenen açık hava dersine katılan temizlik görevlisi Ali Özcan da sorgusuz sualsiz işten çıkarıldı.

Mesaisi bittikten sonra, kendi serbest zamanı içerisinde açık hava dersine katılarak yönetim tarafından fişlenen Ali Özcan, 5 Ekim Cuma günü Üniversite yönetimi tarafından herhangi bir gerekçe gösterilmeden işten çıkarıldı.

Bu son örnekle birlikte Bilgi Üniversitesi’nde uzun süredir devam eden işçi kıyımının hız kesmeden devam ettiği öğrenildi. Bu gidişata dur demek için harekete geçen Sosyal-iş sendikası düşünen, haksızlıklara karşı çıkan ve sendikalaşan çalışanlara gözdağı veren üniversite yönetimine ve üniversitedeki bu vahim dönüşümden rahatsız olan, keyfi ve antidemokratik yönetim anlayışını reddeden tüm bilgi çalışanlarını birlik olmaya çağırdı.

İşten atılmaları durdurmak ve atılanların işe geri alınmaları için mücadele eden Sosyal-İş sendikası ayrıca bir imza kampanyası da başlattı. 15 Ekim’de saat 16.00’da Basın açıklaması yaparak toplanan imzaları Rektörlüğe teslim edeceğini duyuran Bilgi Üniversitesi emekçileri, herkesi kendilerine destek olmaya çağırdı.

Ayrıca Sosyal-İş sendikası dayanışma amacıyla düzenlenen ve 15 Ekim’de saat 17.00’de Prof Dr. Büşra Ersanlı tarafından verilecek olan “Akademik Özgürlük” konulu açık hava dersine haksızlıklara karşı çıkan ve işçi kıyımını reddeden herkesi katılmaya davet etti.

(soL- Haber Merkezi)