Bıçak kemiğe dayandı

Direnişteki Desa Deri işçilerini ziyaret eden Türk-İş Genel Sekreteri Mustafa Türkel, ülke genelinde işçilere uygulanan baskılara işaret ederek "artık bıçak kemiğe dayandı" dedi.

soL (HABER MERKEZİ) Düzce Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Desa Deri Fabrikası'nda sendikalı oldukları için işten çıkarılan 41 işçinin fabrika önünde sürdürdüğü direnişe Türk-İş Genel Sekreteri ve Tekgıda-İş Genel Başkanı Mustafa Türkel'den destek geldi.

Direnişteki işçileri ziyaret eden Türkel ülke genelinde pek çok işçinin sendikalı olduğu için işten çıkarıldığını belirtti.

Türkel "İşçilere yoğun baskı uygulanmaktadır. Ülke genelinde yaşanan işten çıkarmalar devam ederken hâlâ iktidardan bir kelime bile açıklama yapılmadı. Artık bıçak kemiğe dayandı" dedi. Desa Deri işçisinin her zaman yanında olacaklarını belirten Türkel, dayanışma amacıyla toplanan paraları direnişteki işçilere verdi.

Ziyaret sırasında Deri-İş Sendikası Genel Başkanı Musa Servi de işçilerin hakları iade edilene kadar eyleme devam edeceklerini bildirdi.