Beyoğlu Belediyesi'nde grev kararı

Toplu iş sözleşmesinde anlaşma sağlanamaması üzerine Genel-İş tarafından Beyoğlu Belediyesi'ne grev kararı asıldı.

soL (HABER MERKEZİ) İstanbul'da Fatih, Küçükçekmece, Sarıyer ve Eminönü'nden sonra Beyoğlu Belediyesi'ne de grev kararı asıldı. DİSK Genel-İş Sendikası 3 No'lu Şube, Beyoğlu Belediyesi'ndeki toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine dün belediyeye grev kararını astı.

Sabah saatlerinde Tünel'de toplanan belediye işçileri, "Direne direne kazanacağız", "İşçiyiz, haklıyız, kazanacağız!", "Sözleşme hakkımız engellenemez" sloganlarıyla Beyoğlu Belediyesi'ne yürüdü. Genel-İş Sendikası 3 No'lu Şube Başkanı Mevsim Gürlevik burada yaptığı açıklamada toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde tüm iyiniyetlerine karşın anlaşma sağlanamadığını belirtti. Ekonomik maddelerde günün gelişen koşullarına uygun olarak yüzde 25 oranında zam teklifi sunduklarını belirten Gürlevik, buna karşılık işverenin, açıklanan resmi enflasyon rakamı olan yüzde 10 oranında zam yapma önerisi getirdiğini kaydetti.

Gürlevik "İnsan onuruna yaraşır bir hayat sürdürmek için talep ettiğimiz makul ücreti ve haklarımızı almak için bugün grev kararımızı Beyoğlu Belediye Başkanlığı'na asacağız" dedi. Açıklamanın ardından Genel-İş Toplu Sözleşme Daire Başkanı İsmail Özdamar grev kararını astı.