Belediye İş'ten saldırıya tepki

Belediye-İş Sendikası yaşanan polis saldırısını değerlendirdiği açıklamasında sorumluları göreve çağırdı.

soL (HABER MERKEZİ) Belediye-İş Sendikası bir basın açıklaması yayınlayarak, sendika üyesi emekçilere yapılan polis saldırısını kınadı. Açıklamada, "En temel hak ve özgürlüklerini kullanmak isteyen üyelerimize tahammül edemeyenler, hukuk devletinden, demokrasiden söz edemezler" denildi.

Belediye-İş Sendikası yaptığı açıklamasında, yasal prosedür gereği alınan grev kararını asmak ve beş aydır devam eden toplu sözleşme görüşmelerinin uyuşmazlıkla sonuçlanmasını protesto etmek amacıyla yürüyüşün organize edildiği hatırlatılırken, "en temel anayasal ve yasal haklarını kullanmak isteyen üyelerimiz, eşleri ve çocukları polisin, cop, tazyikli su ve biber gazıyla müdahalesine uğramıştır" denildi.

Devletin ve onu İstanbul'da temsil edenlerin görevinin işçiye, ailesine çocuğuna ve basın mensuplarına cebir ve şiddet kullanmak olmadığının belirtildiği açıklamanın devamında şu sözlere yer verildi: "Devletin görevi, temel hak ve özgürlükleri güvence altına almaktır. Devletin görevi yasal ve anayasal özgürlüklerin kullanılmasını sağlamaktır. Devlet görevlileri, yani emekçilerin verdiği vergiyle maaşlarını alanlar vatandaşına nazik davranmak zorundadır."

Sorumlular göreve

Belediye-İş Sendikası açıklamasında, hukuka aykırı bir durum sözkonusu ise yasal işlemlerin yapılabileceğini, davalar açılabileceğini, mahkemelerin ve bağımsız yargının gereğini yapacağını belirtti. Açıklamada, "Çağdaş demokrasilerde, devlet görevlileri, hem savcı, hem hakim, hem de cellat olamazlar. Bir kez daha altını çizerek belirtmek isteriz ki, hiç bir kurum ve kişi gücünü Anayasadan, yasalardan aldığımız temel hak ve özgürlükleri kullanma hakkımızı elimizden alamaz" sözlerine yer verildi.

Belediye İş saldırıyı kınarken, sorumlular hakkında gerekli işlemlerin yapılmasını talep ettiğini açıkladı.