Belediye-İş'ten birlikte mücadele çağrısı

İstanbul Büyükşehir ve birçok ilçe belediyesinde 17 Temmuz'da grev kararı asacak olan sendika, eyleme destek çağrısında bulundu, o gün direnişteki tüm işçileri mücadeleyi ortaklaştırmaya çağırdı.

soL (HABER MERKEZİ) Belediye-İş Sendikası, 17 Temmuz'da Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinde iş durdurup grev kararı asacak. Sendikanın İstanbul Şubeleri dün bir açıklama yaparak eyleme destek çağrısında bulundu.

Açıklamada İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinde toplu sözleşme görüşmelerinin ücret maddelerinde tıkanma noktasına geldiği, Büyükşehir'in 1 ay önce işçilere önerdiği yüzde 8 zamda herhangi bir değişikliğe gitmemekte ısrarcı olduğu, ilçe belediyelerinin de Büyükşehir'deki görüşmelerin sonuçlanmasını beklediği belirtildi.

Sendika 17 Temmuz Perşembe günü yapacakları eyleme tüm sendikalardan bütün belediye işçilerini, taşeron işçileri ve diğer işkollarından emekçileri ve emek dostlarını destek vermeye çağırdı. Açıklamada "Greve çıkmadan önce söyleyeceklerimizi herkesin duyması için, 17 Temmuz 2008 Perşembe günü İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve iştirakleri ile Zeytinburnu, Avcılar, Bakırköy, Güngören, Gaziosmanpaşa, Bayrampaşa, Ümraniye, Üsküdar, Şişli ve Maltepe belediyelerinde çalışan bütün işçiler, işyerlerimizden çıkarak Anakent'te grev kararımızı asacağız" denildi.

14 Mart iş bırakma eyleminin işçilere yan yana gelerek başarılı olunabileceğini hatırlattığına işaret edilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Bizlerin alacağı tüm haklar hepinizi kapsamaktadır. Büyükşehir'e karşı yapılacak bu eylemin güçlü olması hepimizin çıkarınadır. Bunun için siz İSKİ, İGDAŞ işçileri, siz Genel-İş'e bağlı Küçükçekmece, Eminönü, Fatih, Beyoğlu, Kadıköy, Kartal, Sarıyer ve adını sayamadığımız belediyelerde çalışan işçiler, siz Hizmet-İş'e bağlı Bahçelievler, Eyüp, Kâğıthane, Esenler, Bağcılar, Tuzla, Pendik ve adını sayamadığımız belediye işçileri, siz Özgıda-İş'e bağlı Halk Ekmek işçileri, siz Demiryol-İş'e bağlı tramvay çalışanları, siz belediyelerde adını sayamadığımız işçiler ile belediye dışında grevde, direnişte, eylemde bulunan Belediye-İş'e bağlı Cerrahpaşa-Çapa işçileri, Deri-İş'e bağlı DESA, Tümtis'e bağlı UNILEVER, Basın-İş'e bağlı E-Kart, Nakliyat-İş'e bağlı Arçelik, Limter-İş'e bağlı tersane, OLEYİS'e bağlı Kocaeli Üniversitesi'nde bulunan işçiler... Siz bunlar dışında kalan işçi sınıfı mücadelesine katkı sunmak isteyenler ve adını sayamadığımız emekçi arkadaşlar ile ayrı işyerlerinde, aynı işyerlerinde ayrı statülerde çalıştırılan kamu çalışanları, hepinizi hak alma mücadelemiz olan bu büyük eylemde, grevde birlikte yürümeye çağırıyoruz. Yan yana, omuz omuza birlikte kazanmaya davet ediyoruz."