Belediye işçisinin tepkisi yoğunlaşıyor

Belediye-İş Sendikası yönetici ve üyeleri, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ndeki sendika değiştirme operasyonunu protesto için AKP’ye yürüdü.

soL (Kocaeli) Büyükşehir Belediyesi'nin AKP'li yönetiminin, işçileri baskıyla sendika değiştirmeye zorladığını iddia eden Belediye-İş Sendikası, AKP il merkezi önüne kadar yürüdü. SHP, TKP, ÖDP, EMEP, CHP İl Başkanları, çok sayıda sendika, meslek odası ve demokratik kitle örgütü yöneticisinin de destek verdiği yürüyüş sırasında Kocaeli halkı destek verdi.

4 kilometre yürüdüler
Belediye-İş yöneticileri, üyeleri ve destek verenler, Merkez Bankası kavşağından AKP İl Merkezi'ne kadar 4 kilometreyi ''AKP güdümlü sendika istemiyoruz'', ''AKP şaşırma, sabrımızı taşırma'' sloganları ve. ''Uyarıyoruz, Büyükşehir işçilerine yaptığınız baskı, tehdit ve zulmü kaldırın'' pankartıyla yürüdü. Göstericiler arasında, ''özgür irade'' yazılı giysili işçi ile birbirlerine zincirlenmiş ve ağızlarını bantlarla kapatmış protestocu işçiler de bulunuyordu.

Kartepe'de yetki Belediye-İş'in
Bu arada, ilçeye bağlanan Eşme, Maşukiye, Uzuntarla, Acusu, Büyük Derbent belediyelerinde yetkili olan Belediye-İş 2 No'lu Şube, Uzunçiftlik Belediyesi'nde Genel-İş'e üye oılan 45 işçinin sendikalarına geçmesiyle yetki başvurusu için gerekli olan yüzde 51 çoğunluğu sağladı. Köseköy'den 21 Arslanbey'den ise 1 üyesi olan Belediye-İş'in üye sayısı böylece 122'den 167'ye çıktı. Öte yandan, Köseköy, Arslanbey ve Suadiye'de örgütlü olan Hizmet-İş Sendikası ise 112 üyede kaldı.