Belediye-İş: "Yürüyüş başarılı"

Belediye-İş Sendikası 2 No'lu Şube Başkan Yardımcısı Hüseyin Diren, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne grev kararına asmak için gerçekleştirilen yürüyüşün polisin müdahalesine ve engellemelerine rağmen başarılı olduğunu söyledi.


soL (HABER MERKEZİ) Bugün gerçekleştirilen grev kararını asma eylemi ve öncesindeki Edirnekapı- Saraçhane yürüyüşünü değerlendiren Diren, Polisin müdahalesini çirkin olarak niteledi. soL'a yaptığı açıklamada, Belediye-İş Sendikasının daha önce böylesi bir müdahale ile ilk defa karşılaştığını dile getiren Diren, "Bu bir yasal süreç ve zorunluluktur. Kendi sesimizi ve grevi yasal olarak duyurmak istedik. Dayak yedik" açıklamasında bulundu.

Ayaklarında ve kollarında darp izleri bulunan Diren, yürüyüşe ve grev kararının asılmasına katılan işçi arkadaşlarının tutumlarının duyarlı ve kararlı olduğuna dikkat çekti.

Bundan sonraki süreçte grevi zaman başlatılacağına karar vereceklerini belirten Diren, yasal olarak 60 günlük zamanlarının bulunduğunu, bu süre içerisinde kararlarının meşruluğunu kamuoyuna duyurmak istediklerini söyledi. Diren bir dizi etkinlik ve Belediye önünde basın açıklaması yapacaklarını duyurdu.

AKP'nin tutumu karşısında işçiler fazla sabretti
Grevin kendileri için sorunları çözmek için meşru bir araç olarak tanımlayan Diren, seslerini duyurup, toplu sözleşmenin masada bitirilmesi konusunda çabalarının süreceğini vurguladı. AKP'nin de "demokrasi" anlayışının da bu süreçte görüldüğünü belirten Diren, "Sonuçta AKP kendi anlayışını dikte ediyor. Belediye İş Türk İş'in içerisinde mücadele kültürü ve geleneği olan önemli bir kurumdur. İşçilerin bu kadar sabretmesini anlamıyorum. İşçi sınıfına dair çoğu hakkın götürüldüğü bir dönem yaşıyoruz" açıklamasında bulundu. İşçilerin ellerinde bir tek kıdem tazminatının olduğunu söyleyen Diren, SSGSS yasası ve 4857 no'lu İş Kanunu'ndaki düzenlemelerle bir çok hakkın işçilerin elinden alınıp götürüldüğünün de altını çizdi.