Belde A.Ş. işçileri Çankaya Belediyesi’ni protesto etti

2 aydır maaşlarını alamayan ve işveren tarafından kendilerine verilen sözlerin yerine getirilmemesini protesto eden Belde A.Ş. işçileri taleplerinin yerine getirilmemesi durumunda eylemleri büyüterek yaygınlaştıracaklarını dile getirdiler.

Belde A.Ş. çalışanları, aylardır alamadıkları maaşlarının ödenmesi için bir eylem düzenleyerek Çankaya Belediyesi'ni ve Çankaya Belde AŞ işletmesini uyardı.

Sosyal-İş Sendikası Ankara Şubesi önünde toplanan Belde AŞ işçiler sloganlar eşliğinde Sakarya Caddesi'nde bulunan Çankaya Belediyesi'ne ait 'Emek Hizmet Binası'na doğru yürüyüşe geçti. İşçiler yürüyüş sırasında tepkilerini “Maaşlar yatsın alacaklar ödensin”, “Belde işçisi direnişin simgesi”, “Belde işçisi kazanacak”, “Zafer direnen emekçinin olacak”, “Yaşasın onurlu mücadelemiz” gibi sloganlarla ortaya koydular.

Yaklaşık 350 işçinin belediye binası önüne gelmesi sonrası Sosyal-İş Sendikası Ankara Şube Başkanı Murat Bozbeyoğlu işçilerinin durumunu anlatan ve taleplerini içeren yazılı bir açıklama okudu.

“İki aydır maaşlar ödenmiyor”
Belde A.Ş. işçilerim iki aydır maaşlarının ödenmediğini, geriye dönük diğer alacakların ise imzalanan protokollere ve verilen sözlere rağmen yatırılmadığını söyleyen Bozbeyoğlu, AŞ işçilerin artık işverenin sözlerine ve işverenin attığı imzalara inancının kalmadığını belitti ve verilen sözlerin tutulmasını istedi.

Bozbeyoğlu, maaşların düzenli ödenmesini, 2009 yılından bu yana işçilerin hak ettiği geriye dönük alacakların derhal ödenmesini, ikramiye ve diğer sosyal ödemelerin belirlenen tarihlerde ve düzenli olarak ödenmesini talep ettiklerini söyleyerek taleplerinin yerine getirilmemesi durumunda eylemleri büyüterek yaygınlaştıracaklarını dile getirdi.

Genel İş Sendikası’ndan eyleme destek
Eyleme Genel-İş Sendikası üyesi İmar A.Ş. işletmesine bağlı işçiler de destek verdi. Genel-İş Sendikası Ankara 1 No'lu Şube Başkanı Çetin Çalışkan yaptığı konuşmada kendilerinin de aynı sorunları yaşadıklarını ve bu sorunlara asla göz yummayacaklarını söyleyerek bundan sonra Sosyal İş’in alacağı her eylem kararının yanında olacaklarını belirtti.

(soL - Ankara)