BEDAŞ işçilerinin direnişleri kazanımla sonuçlandı!

Enerji Sen üyesi 156 BEDAŞ işçisinin 26 gündür sürdürdüğü direniş kazanımla sonuçlandı. Direnişin kazanımla sonuçlanmasının ardından BEDAŞ Genel Merkezi önünde toplanan işçiler hem direniş çadırlarını söktü hem de direnişlerinin kazanımla sonuçlanmasını kutladı.

Bundan 26 gün önce 156 işçinin BEDAŞ tarafından sendikalı olduğu için işten çıkartılmasıyla başlayan direniş bugün itibariyle kazanımla sona erdi. Direniş çadırının kurulu olduğu BEDAŞ Genel Merkezi önünde toplanan işçiler kazanımlarını kutlarken, sendika Genel Başkanı Kamil Kartal yaptığı konuşmada daha çok işçinin sendikalı olması gerektiğini dile getirdi.

“Farklı bir sendikal anlayış kurmak istiyoruz”
Geçici süreli ihalenin tamamlanmasıyla 156 işçinin işlerine geri dönmesi konusunda BEDAŞ yönetimiyle anlaştıklarını belirten Enerji Sen Genel Başkanı Kamil Kartal işçilere seslenerek “ Bu ülkede farklı bir sendikal anlayışı kurmak istiyoruz. Sarı sendikacılık yapmak değil işçilerin karar sahibi olduğu bir anlayış kurmak istiyoruz. Bu direnişimizde işçiler ve sendikamız bu anlayışı gösterdi” dedi.

Süreç içinde kendilerine destek veren kurumları tek tek sayarak teşekkür eden Kartal, önlerindeki sürecin çok daha zorlu olacağını AKP’nin çok daha saldırgan bir politika izleyeceğini ve bunun için daha fazla işçinin sendikaya üye olmasının sağlanması gerektiğini vurguladı.

Türkiye İşçi Sınıfı adına önemli bir kazanım
Kartal’ın ardından işçilere seslenen DİSK Örgütlenme Daire Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, BEDAŞ işçilerinin ezen sınıfın saldırılarına karşı gösterdiği direnişin çok önemli olduğunu söylerken, direnişin kazanımla sonuçlanmasının Türkiye İşçi Sınıfı mücadelesi açısından önemli ve sevindirici bir kazanım olduğunu dile getirdi.

“Direniş özgürleştirir”
Direnişin kazanımla sonuçlanmasının ardından destek konuşması yapan bir diğer isim olan Dev Sağlık İş Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, taşeron çalıştırmaya, güvencesizliğe karşı olan BEDAŞ işçilerinin direnişinin çok önemli olduğunu söyledi. Bundan kısa bir süre önce taşerona karşı mücadele edip direnişini kazanımla sonuçlandıran Güllü Hanoğlu’nu hatırlatan Çerkezoğlu, taşerona karşı verilen direnişlerin özgürleşmek olduğunu dile getirdi.

“Taşerona karşı inatla mücadele edeceğiz”
Son olarak söz alan BEDAŞ işçisi ve direniş komitesi üyesi Selami Öğretici, işten çıkarılan 156 işçinin yakıcı olan bu sorununun direnişle çözüldüğünü dile getirdi. Bu sorunun çözülmüş olmasına rağmen tüm sorunların yaşanmasına neden olan ve giderek çalışma hayatına egemen olan taşeron sistemin yerli yerinde durduğunu belirten Öğretici, bunun hem enerji iş kolunda hem de diğer iş kollarında büyük bir sıkıntı kaynağı olduğunu ifade etti. Bu yüzden ölüm anlamına gelen taşeron sisteme karşı inatla mücadele edeceklerini vurgulayan Öğretici, enerji iş kolundan taşeron belasını atanan kadar durmayacaklarını söyledi.

(soL - İstanbul)