'Başbakan tek kale oynamak istiyor'

Limter-İş Sendikası, Başbakan Erdoğan'ın gemi armatörleri tarafından düzenlenen iftar yemeğindeki sözlerine tepki gösterdi.

soL (HABER MERKEZİ) Gemi armatörlerinin düzenlediği iftar yemeğinde "sektör dinamitleniyor" diyerek işçilerin eylemlerinden duyduğu rahatsızlığı dile getiren Başbakan Erdoğan'a, Limter-İş Sendikası yanıt verdi. Sendikadan yapılan açıklamada, "Başbakan Tayyip Erdoğan, tek kale oynamak, kendisi ve partisi gibi düşünmeyenleri hedef tahtasına çivilemek istiyor. Biat etmeyenleri tehdit ediyor, haçlı seferlerine başlıyor" denildi.

Tuzla tersaneleri söz konusu olduğunda Başbakan'ın Limter-İş'i hedef haline getirmeye çalıştığı belirtilen açıklamada, "dünyanın neresinde olursa olsun, her sorun nasıl ki sorunun muhataplarıyla çözülüyorsa ya da çözülmek zorundaysa, tersanelerde de öyle olacak, olmak zorundadır. Bu sorunu, tersane patronlarını, taşeronları ve patronların ısmarlama sendikası Dok Gemi-İş Sendikası'nı muhatap alarak ve DİSK -Limter-İş Sendikası'nı bay-pas etmeye çalışarak, asla çözemezsiniz" denildi.

"Yalova tersanelerinde de iş cinayeti yaşandı"
Erdoğan'ın iş cinayetlerine çözüm olarak Yalova tersanelerini gösterdiğini hatırlatan Limter-İş'in açıklamasında, Yalova tersanelerinin, yüzde 10 kapasiteyle çalışmasına rağmen, Nisan ayından bugüne, biri 16 yaşında bir çocuk olmak üzere iki işçinin iş cinayetine kurban gittiği mekanlar olduğu da kaydedildi.

Başbakan Erdoğan, Türk Armatörler Birliği'nin düzenlediği iftar yemeğinde yaptığı konuşmada " Tuzla konusunda, hatalar yok değil, vardır. Ama bunu kalkıp da her gün çeşitli eylemlerle farklı yerlere kanalize etmek suretiyle, bu sektörü dinamitlemeye kimsenin hakkı yoktur. Bu bizim de ciğerimizi yakıyor, o farklı mesele. Ama oturup problemleri, sorunları birlikte çözmeliyiz" demişti.