Barış Derneği, NATO müdahalesine karşı uyardı

Barış Derneği tarafından yapılan açıklamada, NATO'nun Libya'ya müdahale planları kınanarak NATO'nun Ortadoğu'dan elini çekmesi istendi.

Arap dünyasında halk hareketlerinin yaşandığı bir dönemde emperyalist ülkelerin Libya'ya işgale hazırlandıklarını belirten Barış Derneği, Libya'da ayaklanmanın bir iç savaş halini almış olduğuna dikkak çekti. Dernek, yaptığı açıklamada "Bu iç savaşın bir tarafında Kaddafi diktatörlüğünün bulunması karşı tarafın arkasında emperyalist ülkelerin olduğu gerçeğini gizlemek için kullanılmamalıdır. Barış taraftarları buna izin vermemelidir" dedi.

Ülkenin doğusunu elinde tutan muhalif aşiretlerin oluşturduğu Libya Ulusal Konseyi'nin dış müdahale çağrısında bulunduğunu hatırlatan Barış Derneği, şunları kaydetti:

"Bu çağrının son günlerde bölgeye özellikle deniz kuvvetlerini yığmaya başlayan ABD ve diğer emperyalistlerin aradığı olanak olarak kullanılmasına izin verilmemelidir.

Libya, konumu ve petrol rezervlerinden dolayı arzu edilen, toplumsal yapısı nedeniyle görece kolay kontrol edilebilir bir ülkedir. Bu nedenle emperyalistlerce işgal edilip yerleşilmeye en uygun yerlerden birisidir. Kaddafi’nin çılgınlığı ya da acımasızlığı bu yerleşime kılıf yapılmamalıdır.

Ortadoğu’daki halk ayaklanmalarının devrimci önderliklerle buluşamaması, bölge üzerinde içeriden ve dışarıdan nüfuz sağlamaya çalışan tüm aktörleri heveslendiriyor. Mısır’a yaptığı akıl verme ziyaretiyle Gül, geçen hafta 'NATO’nun Libya’da ne işi var' çıkışıyla Erdoğan, ya da bunu bile söyleyemeyen Kılıçdaroğlu, aslında Türkiye'nin de bölgede nüfuz artışı arayışında olduğunu göstermişlerdir."

Barış Derneği, tüm barış yanlılarını bu oyunlar karşısında uyanık olmaya çağırdı. Dernek, "ABD, Avrupa Birliği ve İsrail’in yanı sıra Türkiye de Ortadoğu halklarının mücadelesinden elini çekmelidir" dedi.

(soL-Haber Merkezi)