Bank-Sen yönetici ve üyelerine saldırı

Bank-Sen yönetici ve üyeleri TEB Genel Müdürlüğü önünde özel güvenlik birimlerinin saldırısına uğradı.

TEB Genel Müdürlüğü önünde, bankanın işten çıkarma hazırlıkları ve çalışanlar üzerinde uyguladığı taciz politikaları ile ilgili açıklama yapan Bank-Sen (Türkiye Devrimci Banka ve Sigorta İşçileri Sendikası) üyeleri güvenlik görevlilerinin saldırısına uğradı.

TEB-FORTİS birleşmesi sonrasında yeni TEB, İnsan Kaynakları Yönetimi ve Şube Müdürleri aracılığıyla banka çalışanlarına motivasyon görüşmeleri başlığında bir süredir psikolojik taciz ve terör uyguluyordu. Bank-Sen bir süredir yeni TEB’in çalışanlara yönelik politikalarını eleştiriyordu.

Bu akşam saatlerinde TEB Genel Müdürlüğü önünde konuyla ilgili açıklama metnini dağıtan Bank-Sen yönetici ve üyeleri güvenlik görevlileri tarafından darp edildi.

Bank-Sen saldırı sonrasında yaptığı açıklamada “yasal ve meşru sendikal faaliyetimizi engellemeye dönük bu saldırının amacı ise TEB yönetiminin çalışanlarına dönük terörünün kamuoyundan gizlenmesidir” dedi. Saldırı ile ilgili suç duyurusunda bulunulup yasal süreç başlatıldığını duyurdu.

Yaşanan gelişmeler ve yapılan saldırı ile ilgili olarak 8 Şubat Çarşamba günü saat 13:00’te DİSK Genel Merkezi’nde, DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün’ün de katılacağı bir basın açıklaması düzenleneceği bildirildi.

(soL - İstanbul)