AÜ'de sempozyum: Referandum Sonrası Türkiye ve Üniversiteler

26 Kasım Cuma günü Ankara Üniversitesi'nde "Referandum Sonrası Türkiye ve Üniversiteler" başlıklı bir sempozyum düzenlenecek.

Üniversite Konseyleri Derneği’nin son genel kurul kararı doğrultusunda olanaklı tüm üniversitelerde başlattığı “Nasıl Bir Üniversite İstiyoruz” toplantıları Ankara’da çeşitli kampüslerde bir yılı aşkın bir süredir devam ediyor. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde 18 Mayıs 2010 tarihinde Doç. Dr Ahmet Alpay Dikmen’in “Akademisyenler ve Bilimsel Araştırma Projeleri” sunumu ile başlayan bu toplantılara, sonrasında 16 Haziran 2010 tarihinde Yrd. Doç. Dr. Serdal Bahçe’nin “Talebeden Eğitim Çıktısına: Üniversitenin Bologna ile İmtihanı” sunumu ile devam edilmişti.

“Nasıl Bir Üniversite İstiyoruz” toplantılarının Cebeci kampüsündeki son halkası genişleyen bir düzenleme komitesi bileşimi tarafından organize edilen "Referandum Sonrası Türkiye ve Üniversiteler" başlıklı sempozyum ile devam edecek.

Referandum sürecinde “Hayır” çalışması yürüten öğrenci örgütleri Emek Gençliği, Gençlik Muhalefeti, Öğrenci Kolektifleri ve TKP’li Öğrencilerin de düzenlemesinde yer aldığı “Referandum Sonrası Türkiye ve Üniversiteler” başlıklı sempozyum 26 Kasım 2010 Cuma günü gerçekleşecek.

Ankara Üniversitesi SBF, Aziz Köklü Konferans Salonunda gerçekleşecek ve tümgün sürecek sempozyumun programı şu şekilde:

Referandum Sonrası Türkiye ve Üniversiteler (26 Kasım Cuma)

1. Oturum: Referandum Sonrası Türkiye (10.00-12.00)
Korkut Boratav (Oturum başkanı)
Hayri Kozanoğlu
Metin Çulhaoğlu
Metin Özuğurlu
Nuray Sancar

2. Oturum: Üniversiteler ve YÖK: Üniversitenin Değişen Toplumsal İşlevi

14.00-15.30:
Gamze Yücesan Özdemir (Oturum Başkanı)
Nejla Kurul (Üniversitede Neoliberal Dönüşüm)
Nurettin Abacıoğlu (Gericileşme ve Üniversiteler)
Serdal Bahçe (Bologna Süreci ve Üniversiteler)

15.30-17.00: Tartışma ve Forum

(soL - Ankara)