Atv-Sabah grevcilerine yine polis barikatı

Grev kararının İstanbul’dan sonra 6 ilde daha asılmasının ardından ülke geneline yayılan Atv-Sabah grevindeki işçilerin Cumartesi yürüyüşleri yine polis tarafından engellendi.

soL (HABER MERKEZİ) Atv-Sabah grevinin 150. gününde İstanbul’da Taksim Tramvay Durağı’ndan Galatasaray Meydanı’na yürümek isteyen grevciler yine polis engeliyle karşılaştı. İstanbul’dan sonra İzmir, Bursa, Adana, Antalya, Diyarbakır ve Trabzon’da da grev kararının asılmasının ardından ülke geneline yayılan Atv-Sabah grevinin 150. gününde yapılmak istenen yürüyüş polis barikatıyla karşılaşınca grevciler oturma eylemi yaptı. Her Cumartesi Taksim Tramvay Durağı’nda toplanan Atv-Sabah grevcilerinin yürüyüşü 6 haftadır polis tarafından engelleniyor.

Polis barikatı önünde oturma eylemi yapan grevciler “Tayyip’in damadı sendika düşmanı”, “Emekçiye değil patronlara barikat”, “Sabah’a boykot, greve destek” sloganları attı. Türkiye Gazeteciler Sendikası’nda örgütlü grevci işçiler adına açıklamayı okuyan Selim Suner, “ana akım medya”nın ve “ana akım politikacılar”ın grevi görmezden geldiklerini çünkü hiçbirinin basında sendikanın söz sahibi olmasını istemediklerini söyledi. Basına sendika girerse güç dengelerinin değişeceğini belirten Suner, bu durumda “kurdukları kirli ilişkiler nedeniyle birbirlerine mecbur hale gelen” medya patronları ile politikacıların muhabirlere yalan haber yazdıramayacaklarını, onları “köstebek, şantaj maşası ve tetikçi olarak kullanamayacaklarını” kaydetti.

Eylem, destek veren Yurtsever Cephe İşçi Birliği ile Feminist Kolektif adına yapılan konuşmaların ardından okunan marşlar ve haftaya yeniden buluşma sözüyle sona erdi. Eyleme Entes direnişçisi Gülistan Kobatan da katıldı.