Ataması yapılmayan öğretmenler Bakan Dinçer'e güvercin yolladı

Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu üyesi öğretmenler, düzenledikleri eylemde diploma yakıp, kendilerini "yem bekleyen güvercinler"e benzeten Bakan Dinçer'i güvercin uçurarak protesto ettiler.

Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu üyesi öğretmenler, güvenceli iş, koşulsuz atama, nitelikli eğitim ve Milli Eğitim Bakanı’nın " yem bekleyen güvercin" sözlerini protesto amacıyla saat 13.00’te Eminönü’ndeki Yeni Camii önünde toplandı.

DHA'nın haberine göre, Ataması yapılmayan öğretmen adaylarının bazılarının babaları, bazılarının da çocukları destek için eyleme katıldı. Katılımcılar, "Şubatta 30 bin atama istiyoruz" yazılı bir pankart ve "Ücretmen değil Öğretmen", "Öğretmenler işsiz okullar öğretmensiz", "Bekle beni anne beraber atanırız", "Sadaka değil atama istiyoruz" yazılı dövizler açtı. Ayrıcı eylemciler, hep bir ağızdan "Ücretli köle olmayacağız" sloganı attı.

Grup adına konuşma yapan Ataması Yapılmayan Öğretmen Platformu üyesi Duygu Özgümüş, "Biz koşulsuz atamanın yapılması için mücadele veriyoruz. Yıllardır öğretmenler adeta yarış atı gibi birbirleriyle yarıştırılıyor. Bizleri ücretli köle olmayı dayatan bu hükümeti protesto ediyoruz’ şeklinde konuştu" dedi.

Konuşmanın ardından katılımcılar, yanlarında getirdikleri diplomalarının fotokopilerini yakıp, atanmamalarını protesto etti. Protestocular daha sonra da kendilerini "Yem bekleyen güvercinler" diye tanımladığını öne sürdükleri Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’i protesto etmek için güvercin uçurdu.