'Atama kriteri AKP'ye bağlılık'

Rektör atamalarına tepki gösteren Eğitim Sen yeni dönemde piyasacı ve gerici saldırıların artacağına dikkat çekerek, atama kriterinin AKP'ye bağlılık haline geldiğini kaydetti.

soL (HABER MERKEZİ) Eğitim Sen Genel Sekreteri Mehmet Bozgeyik bir açıklama yaparak, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, dün atamasını yaptığı 21 rektörün anti-demokratik yollarla seçildiğini ifade etti. Bozgeyik açıklamasında yeni dönemin, üniversitelerde gerici ve piyasacı saldırıların daha artacağı bir dönem olacağını vurguladı.

Eğitim Sen Genel Sekreteri Bozgeyik, yaptığı yazılı açıklamada, Gül'ün dün yaptığı rektör atamalarını değerlendirdi. Bozgeyik açıklamasında, Gül'ün YÖK tarafından kendisine iletilen ve tamamen anti-demokratik yollarla hazırlanan rektör adayları listesi içerisinden yine AKP'ye yakınlığıyla bilinen ve listenin ilk sırasında yer almayan kimi isimleri rektör olarak atadığını kaydetti. Üniversitelerde yeni dönemin gerici ve piyasacı saldırıların daha artacağı bir dönem olacağını vurgulayan Bozgeyik, "türbana özgürlük" bildirisine imza atan 3 öğretim üyesinin rektör olarak atandığına dikkat çekti. Üniversitelerde türbana geçit vermeyeceğini bildiren Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Akaydın'ın ise YÖK'ün listesinde de birinci sırada yer almasına rağmen rektör olarak atanmadığına dikkat çeken Bozgeyik, rektör atamalarında en önemli kriterin ise AKP'ye bağlılık olduğunu vurguladı.

"Piyasacılık ve gericilik artacak"

Bozgeyik AKP'nin daha önceki rektör atamalarına karşı çıkışının üniversitelerde yandaş yapıların tesis edilmesi olduğunu ifade ederken, yeni atamalarla üniversitelerde piyasacılık konusunda belirgin bir anlayış farkı yaşanmasa da, üniversitelerin giderek cemaatlerin ve gericiliğin hizmetinde birer siyasi iktidar aygıtına dönüşmesi noktasında yeni dönemde belirgin saldırıların olacağına dikkat çekti. Bozgeyik sözlerini "Yeni dönem, üniversitelerde gerici ve piyasacı saldırıların daha artacağı bir dönem olacaktır. Mücadele dolu günler bizi beklemektedir" şeklinde sonlandırdı.