Asistan hekimler 4 saatte zafere ulaştı

Asistan hekimlerin ülke çapındaki eylemleri ses getiriyor. Bugün Trakya Üniversitesi'ndeki asistan hekimlerin eylemi, 4 saat içinde etkili oldu. Rektörlük, hekimlere haklarının iyileştirileceğini duyurdu.

Asistan hekimlerin ülke genelindeki eylemleri sürüyor. İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi'ndeki asistan hekimlerin başlattığı direniş, özlük hakları başta olmak üzere birçok konuda iyileştirmeler elde etmeleriyle sonuçlanmıştı. Fakat başka üniversitelerde de eylemler yayılıyor. İki gün önce Ege Üniversitesi'nde asistan hekimler eylem yaparken, bugün de Trakya Üniversitesi'nde eylem vardı.

Trakya Üniversitesi (TÜ) Edirne Tıp Fakültesi'nde görev yapan 350 asistan hekimden Acil Servis ve Yoğun Bakım Ünitesi'nde görevli hekimler dışındakiler, fazla çalıştırıldıklarını ve döner sermayelerinin kesildiğini öne sürerek hastane bahçesinde, hastaların desteği ile davul ve zurna eşliğinde iş bırakma eylemi yaptı.

DHA'dan Fırat Keskinkılıç'ın haberine göre asistan hekimlerin yaptığı bu eylem, 4 saat içinde etkili oldu. TÜ Rektörlüğü, eylemin başlamasından 4 saat sonra hekimlere haklarının iyileştirileceği sözünü verdi. Bunun üzerine iş bırakan hekimler, görevlerine döndü.

Rektörlüğün açıklamasına göre düzeltmeler ve iyileştirmeler şöyle olacak: Ücretsiz yemek, araştırma görevlileri arasında döner sermaye farkı olmayacak ve herkese eşit döner sermaye dağıtılması kararlaştırıldı. Ayrıca, araştırma görevlilerine verilen döner sermaye miktarları iyileştirilerek, denetleme komisyonuna 4, dağıtım komisyonuna 1 asistan atanacak. Ayrıca yabancı uyruklu asistanlara döner sermaye verilecek ve nöbet sonrası izin ve yıllık izinlerin tam kullanılması konusunda bölümlerle görüşme yapılacak.