Asgari Ücret Tespit Komisyonu yüzde 3+3 için üçüncü kez toplandı

"Dostlar alışverişte görsün" deyişine uygun olarak bir araya gelen Asgari Ücret Tespit Komisyonu bugün üçüncü kez toplandı. Nihai asgari ücret tutarının haftaya açıklanması beklenirken, Dev Sağlık-İş ise AKP'nin önceden belirlediği %3+3’lük zammı kabul etmeyecekleri ve bu oyunu bozacaklarını ifade etti.

AKP hükümeti öncülüğünde toplanan Asgari Ücret Tespit Komisyonu “demokrasicilik oyunu”nu oynamaya devam ediyor. Komisyonun bugün yapılan üçüncü toplantısı sona erdi.

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Genel Merkezi'ndeki toplantıya, Çalışma Genel Müdürü Ali Kemal Sayın, Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Ramazan Ağar, TİSK İşveren Heyeti Başkanı Metin Demir ve komisyonun diğer üyeleri katıldı.

Yaklaşık 2,5 saat süren toplantının ardından komisyon, çalışmalarına 26 Aralık Çarşamba günü saat 11.00'de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda devam edilmesi yönünde karar aldı. 2013 yılında geçerli olacak asgari ücret tutarının ise gelecek hafta gerçekleştirilecek son toplantıda açıklanacağı öngörülüyor.

Dev Sağlık-İş: “Asgari ücretin belirlenmesine müdahil olmak istiyoruz”
Diğer taraftan, “Asgari ücret orta oyununu bozacağız” diyen DİSK’e bağlı Dev Sağlık-İş insanca yaşanacak asgari ücret talebiyle 22 Aralık Cumartesi günü hükümeti protesto etmeye hazırlanıyor.

İlk altı ay için yüzde 3 ve ikinci altı ay için yine yüzde 3’lük zammı kabul etmeyeceklerini açıklayan Dev Sağlık-İş üyeleri, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun artık bir oyuna dönen ve sonucu önceden ilan edilen toplantılarına dikkat çekti. Dev Sağlık-İş tarafından düzenlenen Asgari Ücret Çalıştayı’nda alınan karar doğrultusunda, asgari ücretin belirlenmesi sürecine müdahil olmak istediklerini açıklayan Dev Sağlık-İş üyeleri, 22 Aralık 2012 Cumartesi günü kitlesel bir yürüyüş ve basın açıklaması gerçekleştireceklerini duyurdu.

Asgari ücretin sadece bu ücretle çalışanların değil, emeğiyle geçinen herkesin ücretinin ve sosyal haklarının belirlenmesinde temel bir ölçüt olduğunu ifade eden Dev Sağlık-İş, cumartesi günü gerçekleştirecekleri eyleme tüm kamuoyunu davet etti. Basın açıklaması için Cumartesi günü saat 12.00'de Şişli Camisi önünde toplanacak Dev Sağlık-İş üyeler, buradan AKP önüne yürüyerek açıklamayı gerçekleştireceklerini duyurdu.

(soL- Haber Merkezi)