Ankara yürüyüşü sona erdi

AKP hükümetine yönelik emekçilerin tepkileri artmaya devam ederken, KESK’e bağlı TÜM BEL-SEN üyeleri üç günlük yürüyüşlerini Ankara’da bir açıklama ile sonlandırdı.

soL (HABER MERKEZİ) KESK'e bağlı TÜM BEL-SEN üyelerinin "Haklarımız için yürüyoruz" yürüyüşü Ankara'da bir eylemle son buldu. Yürüyüş kolları 17 Haziran'da İzmir ve Diyarbakır'dan yola çıkmış, güzergah üzerinde çeşitli eylemler yaparak Ankara'ya ilerlemişti.
Dün sabah erken saatlerde Ankara'da sendikanın genel merkezine ulaşan TÜM BEL-SEN üyesi emekçiler, bir süre dinlendikten sonra tekrar yürüyerek sloganlarla Kızılay'a doğru hareket etti. DİSK, TMMOB, TTB ile siyasal parti ve çeşitli temsilcileri de eyleme katılarak destek verirken, yaklaşık bir saatlik yürüyüş boyunca emekçiler, "Sadaka değil toplu sözleşme, TİS yoksa grev var, Zafer direnen emekçinin olacak" gibi sloganlar attılar. Daha sonra emekçiler Güvenpark'ta bir basın açıklaması yaptı.

TÜM BEL-SEN Genel Başkanı Vicdan Baykara burada yaptığı açıklamada, AKP hükümetini hukuka bağlı demokratik ve sosyal devletin gereğini yerine getirerek emekçilerin sesine kulak vermeye ve emekçilerin taleplerini bir an önce hayata geçirmeye çağırdı. Daha sonra söz alan KESK Genel Başkanı Sami Evren ise "TİS görüşmelerinin başladığı bir dönemde alanların ısınmaya başlamıştır, hükümet sesimizi duymaz ve taleplerimizi göremezden gelirse mücadelemiz sürecektir. Toplu görüşmelerden bir sonuç alınamazsa 20 Kasım da genel grev ilan edeceğiz" şeklinde konuştu.

Eylem sonunda sendika yönetimden oluşan bir heyet, taleplerini iletmek üzere Devlet Bakanı Hayati Yazıcıoğlu ile görüşmek için Başbakanlığa gitti.