ANKA'da ilk grev kararı

ANKA çalışanları, ilk kez greve çıkmaya hazırlanıyorlar. Türkiye Gazeteciler Sendikası üyesi çalışanlar, toplu iş sözleşmesi masasından kalkan işverene, emeklerine ve sendikal haklarına saygılı davranması çağrısı yaptılar.

soL (HABER MERKEZİ) Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), toplu iş sözleşmesi görüşmeleri anlaşmazlıkla sonuçlanan ANKA-Ankara Ajansı A. Ş.'de, 26 Eylül Cuma günü grev başlatma kararı alındığını bildirdi.

Taraflar arasında yapılan son görüşmenin de olumsuz sonuçlandığını bildiren TGS açıklamasında, ANKA işvereni ve temsilcilerinin tutumlarının "anlaşılmaz" olduğu vurgulanarak, "uzlaşma çabalarını yanıtsız bırakması durumunda, 35 yıldır bağımsız bir haber ajansı olarak çalışan kurumda ilk kez grev uygulaması başlatılmış olacak" denildi.

ANKA işvereni, toplusözleşme imzalamıyor
Yılbaşından bu yana devam eden toplu iş sözleşmesi sürecinde, sendikanın teklifinin hiçbir maddesini kabul etmeye yanaşmayan ANKA işvereni ve temsilcileri, Temmuz ayında, TGS'nin girişimiyle yapılan görüşmede de, "sendika ile toplusözleşme imzalamayacaklarını" ifade etmişlerdi.

Grev kararı 29 Temmuz'da ANKA'nın İstanbul ve Ankara'daki işyerlerine asılmış, grev tarihi de 15 Eylül'de belirlenerek aynı gün işverene noter kanalıyla bildirilmişti. 20 Eylül tarihinde yapılan son görüşmenin de olumsuz sonuçlanması üzerine, TGS yönetimi ve ANKA çalışanları, 26 Eylül Cuma günü başlatılacak grev için hazırlıklarını hızlandırdılar.

TGS Yönetim Kurulu'nun açıklamasında, ANKA çalışanlarının TGS'nin öncülüğünde greve çıkmakta sonuna kadar kararlı oldukları belirtilerek, "ANKA işvereninden gelecek görüşme çağrısına da açığız'' denildi.